Descoperă Praga, Orașul de Aur

Praga, adesea considerată unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, te invită să îi descoperi istoria inedită, care ți se va dezvălui la fiecare pas pe străduțele sale încântătoare.

 Cu un mix de arhitectură fascinantă, zone verzi uimitoare și o cultură culinară savuroasă, capitala Cehiei cucerește inimile vizitatorilor din toată lumea. Supranumită “Orașul de Aur” datorită strălucirii acoperișurilor sale medievale, alchimiștilor lui Rudolf al II-lea și bogăției sale istorice, Praga este o destinație care nu trebuie ratată. Iată care sunt principalele atracții pe care trebuie să le adaugi pe lista ta de călătorie atunci când vizitezi Praga!

P.S: Travelminit și-a înnoit portofoliul cu 5 destinații europene, printre care și Cehia, așa că nu rata această ocazie pentru a explora minunile orașului traversat de Vltava. 

Castelul Praga

Castelul Praga este un complex istoric imens, alcătuit din palate, biserici și grădini, cu o istorie bogată, care începe în anul 880, atunci când a fost construit la inițiativa prințului Bořivoj . Cât timp ești aici, te poți bucura de plimbări prin curțile sale fermecătoare și poți vizita Catedrala Vitus și Biserica Sfântul Gheorghe, poți admira priveliștea de vis asupra orașului din turnul Daliborka, sau te poți bucura de câteva momente de relaxare în grădinile Lobkowicz, un refugiu liniștit, cu o mulțime de plante, statui și pavilioane.

Citește și: Descoperă cele 5 destinații din Europa pe care le poți vizita cu Travelminit

Podul Charles

Podul Charles este emblema capitalei Cehe, traversând râul Vltava și conectând orașul vechi cu malul stâng al râului. Este decorat cu o serie de statui impresionante și este mereu plin de artiști stradali, vânzători și turiști. Podul măsoară 621 m și a fost construit de către regele al Carol IV-lea, cel care a și pus prima piatră a construcției, în 1357, fiind cel mai longeviv pod din Praga și al doilea cel mai longeviv pod din Cehia. Malul Vltavei este de asemenea o zonă de neratat pentru turiști, care au ocazia de a se bucura de cine romantice într-unul dintre restaurantele cochete, sau pot lua parte la o croazieră spectaculoasă. 

Cetatea Vyšehrad

Cetatea Vyšehrad este un complex fortificat cu o istorie fascinantă, situat pe o colină cu vedere la râul Vltava, fiind unul dintre cele mai iubite locuri din Praga de către cei care își doresc să se bucure de peisajul magnific și să descopere poveștile ascunse de zidurile sale. Există o legendă conform căreia într-o peșteră din a apropierea cetății este ascunsă o comoară cu monstranțe gotice, renascentiste și baroce, cruci și cupe.

Unde te cazezi în Praga?

Penzion Corto Praha este situată chiar în zona istorică a orașului, printre clădirile colorate de secolul al XVIII-lea și dispune de 10 camere confortabile și de un restaurant foarte apreciat. De asemenea, unitatea de cazare acceptă accesul cu prietenii patrupezi, contracost. 

Dacă plănuiești un sejur  în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.