Descopera Valea Viilor – locul care concureaza cu satele Viscri si Saschiz

Vania Tonova/Shutterstock.com

Plaiurile miotirice atrag din ce in ce mai mult atentia turistilor straini si nu e de mirare ca in fiecare an descopera destinatii noi pe care sa le viziteze. Dupa satele Viscri si Saschiz, turistii straini au “invadat” un alt sat transilvanean care pare desprins din povesti. Satul Valea Viilor, caci despre el este vorba, este o asezare ascunsa in inima naturii, la numai 50 de kilometri de orasul Sibiu, care a fascinat deopotriva strainii si turistii romani prin autenticitate, traditii si arhitectura.

Valea Viilor este amplasat pe un drum lateral, mai exact pe drumul judetean 142G. Undeva in centrul tarii, departe de privirile curioase si de progresul tehnologiei, se ascunde acest sat in care parca timpul a stat in loc. Construit in jurul biericii din sat, Valea Viitor este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care poti sa le vizitezi prin zona, atat de frumos incat se spune ca ar concura cu destinatii deja consacrate precum Viscri si Saschiz.

Citesti si: Satul Viscri – comoara din Transilvania unde traditiile au supravietuit timpului

Biserica fortificata din inima satului a fost construita in secolul al XV-lea pe locul unei foste constructii ce apartinea stilului romanic, ridicata cel mai probabil prin secolul al XIII-lea. Constructia noua a fost cladita in stil gotic, insa mai tarziu, din motive strategice, i s-au atasat ziduri si turnuri de aparare.

In zilele noastre, biserica si celelalte case din sate inca se prezinta in stare excelenta, fortificatia avand 4 dintre turnuri inca in picioare si ziduri inalte cu crenel. Pe langa valoarea istorica inestimabila, satul Valea Viilor are o valoare estetica si arhitecturala imensa, fiind una dintre cele mai armonioase si bine inchegate asezari din Transilvania.

Ce poti sa vizitezi?

Daca te intrebi ce ai mai putea sa vezi prin Valea Viilor in afara de frumusetile naturii si biserica fortificata, iata o lista cu cele mai interesante atractii turistice din sat:

  • muzeul de la intrarea in biserica fortificata dedicat culturii saxone
  • biserica ortodoxa cu hramul “Sf. Arhangheli Mihail si Gavril”
  • casa memoriala a compozitorului Martian Negrea
  • monumentul eroilor

Cu exceptia atractiilor turistice mai sus mentionate, noi iti recomandam cu caldura sa vizitezi cat mai multe stradute din Valea Viilor si sa stai cat mai mult de vorba cu localnicii. Astfel, vei afla mai multe povesti interesante decat ti-ai putea imagina si vei cunoaste adevaratul spirit romanesc.

Unde te cazezi?

Hotel Dobsi Bazna se afla la aproximativ 10 de kilometri de satul Valea Viilor intr-o zona linistita, in inima Transilvaniei. Cele 27 camere placut amenajate isi asteapta cu nerabdare oaspetii. Toate sunt dotate cu grup sanitar propriu cu cabina de dus si acces gratuit la internet. 

Fabini Apartments este situat in apropierea Hotelului Dobsi, in Medias. Unitatea de cazare dispune de un numar total de 5 apartamente frumos amenajate in care va pot insoti si animalele de companie. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din apropierea satului Valea Viilor, aici!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 28-29 septembrie si sunt valabile astazi, 13 septembrie 2017