Destinații de bifat în 2024

Ți-ai făcut rezoluțiile de călătorie pentru 2024? Ca de fiecare dată, suntem aici pentru tine cu cele mai bune idei de vacanță, astfel încât să ai parte de o experiență memorabilă. Am alcătuit pentru tine un mic ghid al destinațiilor de la noi din țară, pe care nu trebuie să le ratezi în 2024. Iată care sunt acestea. 

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cel mai mare drum rutier din România, măsurând 152 de kilometri de-a lungul munților Făgăraș. Este, de asemenea, considerat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Printre atracțiile pe care le poți vizita pe Transfăgărășan se numără Lacul și Cascada Bâlea, situate la altitudinea de 2034 de metri, oferind o priveliște spectaculoasă. Lacul glaciar Bâlea este înconjurat de rezervația naturală cu același nume, iar în apropiere se află Cascada Bâlea, cea mai mare cascadă în trepte din România. Tot pe traseu, la 27 de kilometri distanță de Curtea de Argeș, poți vizita Cetatea Poenari, o fortăreață medievală datând din secolul al XIV-lea, accesibilă printr-un traseu ce include 1480 de trepte. Un alt punct de interes este Tunelul Capra, cel mai lung tunel din țară, cu o lungime de 900 de metri.

Citește și: Turist în Sighișoara: ce obiective nu trebuie să ratezi

Castelul Bran

Castelul Bran a captivat turiștii din întreaga lume prin frumusețea sa, dar și prin legendele fascinante care îl înconjoară. A devenit celebru datorită romanului “Dracula” al scriitorului irlandez Bram Stoker, care a descris în romanul său, un personaj temut și misterios, contele Dracula, care locuia într-un castel asemănător cu cel de la Bran. Construit între anii 1226 și 1388, a fost inițial o unitate militară de apărare, devenind ulterior o cetate. Castelul Bran a trecut prin diverse etape istorice, inclusiv sub autoritatea Țării Românești și a regalității maghiare.

Lacul Roșu

Lacul Roșu este un obiectiv unic în România, care oferă vizitatorilor o priveliște fascinantă, care pare a fi desprinsă dintr-o altă lume. Lacul de baraj se găsește la poalele muntelui Hășmaș din Ținutul Secuiesc, la o altitudine de 938 metri, și a luat naștere în urma precipitațiilor abundente și a alunecărilor de teren de pe versantul nord-vestic al masivului Ghilcoș. Astfel, s-a format peisajul fascinant, compus din trunchiurile fostei păduri, care străpung oglinda apei.

Cazinoul din Constanța

Cazinoul din Constanța, construit între 1908-1910, este o bijuterie arhitecturală în stil Art Nouveau, simbol al orașului de la malul mării. A fost destinat divertismentului elitelor și a găzduit o mulțime de evenimente culturale de la acea vreme. A supraviețuit bombardamentelor din 1916 și a fost restaurat în mai multe etape. În prezent se află într-un proces amplu de renovare inițiat în 2018, care va fi finalizat în această vară, când Cazinoul va fi deschis publicului larg. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.