Turist în Sighișoara: ce obiective nu trebuie să ratezi

Sighișoara este o destinație fascinantă indiferent de sezon, cu atât mai mult pe timp de iarnă, când străzile ei pline de culoare și istorie, devin cu adevărat magice. Este singura cetate din Europa care este locuită în mod constant, iar din 1999 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Dacă plănuiești o escapadă în fascinanta Sighișoara, am pregătit pentru tine un ghid de călătorie cu atracțiile și activitățiile esențiale, pe care să le incluzi în itinerariul tău. Să începem!

Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas este simbolul orașului Sighișoara, și veghează asupra așezării încă din secolul al XIV, când a fost construit pentru a apăra principala intrare în cetate. Cu o înălțime de 64 de metri, oferă o priveliște panoramică de vis pe care nu trebuie să o ratezi. Aici se găsește Muzeul de Istoria al orașului, care este singurul muzeu din România amplasat pe verticală și dispus pe 6 nivele. O legendă locală ne spune faptul că orologiul din turn nu întârzie niciodată, astfel că poate fi utilizat ca referință pentru turiștii și localnicii care vor să își fixeze ceasurile. 

Citește și: Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Turnurile Fierarilor și Cizmarilor 

Turnul Fierarilor este un monument istoric inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. În prezent găzduiește expoziția permanentă „Dracula Galleries”, care conține exponate notabile, cum ar fi manuscrisul „De Bello Gothorum” și reprezentarea 3D a Atacului de Noapte condus de Vlad Țepeș. Turnul Cizmarilor a fost construit în anul 1521 în stil baroc și se găsește în partea de nord-est a cetății Sighișoarei. Inițial, turnul a avut o formă patrulateră, dar în 1594 a fost refăcut în forma sa actuală hexagonală, pentru a se adapta noilor tehnici de asediu. În 1681 a suferit ultimele modificări, în urma incendiului din 1676 și a cutremurului din 1681. După pierderea funcției militare, a găzduit arhiva orașului și ulterior a fost utilizat ca sediu de ziar și post de radio.

Scara Școlarilor

Scara Școlarilor sau Scara Acoperită a fost construită în 1662 pentru a ușura drumul elevilor către Școala din Deal pe timp de iarnă. Deși inițial era compusă din 300 de trepte acoperite, în 1849 a suferit unele modificări, rămânând doar 175 de trepte. Conform legendei, băieții trebuie să își sărute iubita și să îi pronunțe numele, pe fiecare scară. Dacă aceștia greșesc, înseamnă că nu sunt sortiți fetei. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.