Destinații pentru un sejur relaxant

De sărbători ne-am bucurat de momente prețioase alături de cei dragi, iar pentru mulți dintre noi a fost o perioadă dinamică, astfel încât acum profităm de aceste zile pentru a ne relaxa. Ce modalitate mai bună de a ne bucura de liniște și pace decât un sejur prin țară? Îți prezentăm câteva destinații de neratat.

Vișeu de Sus, județul Maramureș

Localitatea-stațiune se găsește în Depresiunea Maramureșului, la granița dintre Valea Vișeului și Valea Vaserului, într-un decor natural magnific. Pentru a admira împrejurimile poți porni într-o drumeție pe Valea Izei sau într-o plimbare cu Mocănița pe Valea Vișerului. Dacă ești o persoană spirituală, îți recomandăm să vizitezi mănăstirile Bârsana și Moisei. Cea din urmă adăpostește o colecție impresionantă de icoane, care datează din 1755. De asemenea, nu trebuie să ratezi ocazia de a vizita una dintre cele mai frumoase monumente naturale din țara noastră, Cascada Cailor.

Citește și: Rezoluții de An Nou: locuri pe care să le descoperi în România în 2023

Berzasca, județul Caraș-Severin

Comuna Berzasca din județul Caraș-Severin găzduiește prima stațiune lacustră din România, pe care o vei găsi în Clisura Dunării. Peisajul de care vei avea parte este unic în țară fiind adesea asemănat cu cele din Maldive. Ansamblul de 15 căsuțe de lemn se află la 30 de metri de mal și oferă tot confortul celor care vor să se deconecteze de cotidian și să se bucure de natură în deplină liniște și pace. Berzasca este situată în inima Parcului Național Porțile de Fier, astfel încât vei avea acces la localitățile învecinate, Baziaș și Gura Văii. 

Măgura, județul Brașov

La poalele munților Bucegi și Piatra Craiului, în județul Brașov, vei găsi un colț de rai și anume, satul Măgura, renumit pentru decorul pitoresc de basm. Această destinație este ideală pentru cei care își doresc momente de liniște și reconectare cu natura dar și pentru cei care vor să exploreze la pas ulițele cu construcții tradiționale, păstrate exemplar. Satul Măgura este inclus în Parcul Național Piatra Craiului și se numără printre puținele așezări de la noi din țară cuprinse de un parc național. Cât timp ești acolo, îți recomandăm să faci o plimbare până la Vârful Măgura, unde vei avea cea mai bună vedere panoramică asupra dealurilor și a munților care înconjoară satul.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.