Echitatia este pasiunea ta? Iata ce cluburi sunt in apropierea Bucurestiului

echitatie

Wallenrock / Shutterstock.com

Iubesti caii si esti pasionat de echitatie? Atunci trebuie sa-ti spunem ca in jurul Bucurestiului sunt cateva cluburi de echitatie unde poti sa practici acest sport, iar unele dintre ele organizeaza cursuri chiar si pentru copii. Iata cateva sugestii de la Travelminit:

Clubul Equestria

Situat in localitatea Tancabesti, la doar 17km distanta de capitala, clubul Equestria ofera cursuri de calarie atat pentru scoala, cat si pentru copii. Programul include cursuri individuale cu instructor pentru incepatori (care vor invata sa-si mentina echilibrul, sa mearga liber in manej la pas si trap sau in galop la coarda), dar si pentru avansati (pentru acestia existand exercitii libere in manej la trap si galop, exercitii la cavalete, dar si initiere in sarituri in „X” sau bara pana la 50m inaltime).

Pretul unui curs variaza intre 60 de lei/lectie si 125 de lei/lectie (grupate in abonament de zece lectii). Costul unei plimbari calare este de 50 de lei/30 minute pentru un copil mai mic de 10 ani si 55 de lei/30 minute pentru persoane mai mari de 10 ani.

Clubul organizeaza frecvent spectacole si competitii cu participanti din tara si din strainatate – spre exemplu, in fiecare an are loc Salonul Calului, un eveniment de mare anvergura, ajuns anul acesta la a V-a editie.

Clubul Palomino

In zona Pipera – Lacul Saulei, la cativa pasi sau cateva minute calare de padure, exista Clubul de echitatie Palomino, dotat cu manej acoperit. Acolo puteti petrece clipe minunate in compania cailor de rasa cuminti si antrenati sau va puteti asista copilul la lectiile de calarie, savurand o cafea la terasa. Se organizeaza cursuri pentru incepatori, asistati de instructori cu experienta, plimbari prin padure sau sarituri pentru avansati (in manej sau in aer liber). Caii clubului Palomino sunt din rasele Mustang, Przewalski, Gypsy Vanner, Clydesdale, pur sange englezesc, Altai, indiano-american, American Quarter Horse, Andaluz, Anglo-arab, rasa germana Aegidienberger si altele.

O sedinta de echitatie in manej pentru copii sau adulti costa maxim 80 de lei/45 minute, iar abonamentele costa intre 325 de lei/5 sedinte de echitatie si 750 de lei/10 sedinte de echitatie.

Clubul Cavalcada

Daca locuiesti in zona Floreasca-Pipera, atunci clubul de echitatie Cavalcada este cel mai potrivit. Situat la numai 10 minute de cartierul Pipera, clubul ofera sedinte si lectii de echitatie pentru copii si adulti. Incepatori sau avansati, toti veti ajunge sa faceti plimbari prin padurea din spatele clubului. Pe de alta parte, incepatorii vor invata treptat sa mearga la trap si in galop, iar pentru cei care nu reusesc sa-si invinga teama exista initieri in manej, la zona de nisip. O simpla incalecare pe calul tinut la lonja (asistat de instructor), o poza la minut si…acesta-i inceputul unei frumoase prietenii!

O ora de echitatie in manej costa 70-80 de lei (in functie de zi), iar in padure 90-100 de lei. Un abonament la clubul Cavalcada costa intre 650 de lei si 950 de lei/10 sedinte cu instructor sau la liber.

Taramul Zmeilor

Esti iubitor de cai, locuiesti in Bucuresti si nu ai ajuns inca la Taramul Zmeilor? Ca sa ajungi acolo nu trebuie sa strabati sapte mari si sapte tari, ci doar 11 kilometri din Bucuresti. Centrul de echitatie de la Saftica se afla langa Manastirea Pasarea, in vecinatatea padurii. Este o zona perfecta pentru relaxare si, mai mult, sespune ca este un taram fermecat, plin de verdeata si „zmei” – caci asa li se spune calutilor pe care-i veti calari.

Clubul ofera o multime de activitati: plimbari calare, excursii calare de o zi in padurea Branesti, spectacole ecvestre organizate special pentru scoli si gradinite si sedinte foto.

O sedinta de calarie de 45 de minute costa 80 de lei, iar tariful unui abonament de 3 sedinte ajunge la 210 lei.

Scoala de echitatie Pony Express

Ei bine da, in apropierea Bucurestiului (in comuna Snagov) exista inca un club pentru iubitorii de cai. Mai bine zis, o scoala de echitatie – Pony Express, care ofera cursuri pentru incepatori (ca mod de relaxare in natura) si avansati (ca sport de performanta). Scoala de echitatie este deschisa pe tot parcursul anului: vara se tin cursuri in manejul amenajat in aer liber, iar pe timpul iernii, in manejul acoperit. Cei avansati pot face plimbari calare in padurea Snagov, liberi sau insotiti.

Antrenorii de echitatie sunt atestati international si specializati pe diferite tipuri de dresaje (spaniol, clasic sau sarituri). Caii fac parte din rasele anglo-arab, pur sange arab si sport romanesc.

O sedinta de echitatie pentru adulti costa 70 de lei (30 de minute), iar una pentru copii (cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani) costa 110 lei (45 deminute). Un abonament de 10 sedinte costa intre 1200 lei/incepatori (30 minute sedinta) si 1500 de lei/avansati (45 minute sedinta). Un abonament pentru copii costa 990 de lei (45 de minute sedinta).

Cauti cazare? Intra aici!