Evenimente in Cluj Napoca – Capitala Europeana a Tineretului

Festival in ClujMunicipiul Cluj-Napoca este primul oras din Romania care a castigat titlul de Capitala Europeana a Tineretului. Decizia a fost luata in urma cu trei ani, la Maribor (Slovenia), astfel ca edilii orasului au avut suficient timp la dispozitie sa organizeze evenimente, concerte, festivaluri. Miza este mare: anul acesta, Clujul se bucura de o mare vizibilitate in Europa, iar numarul turistilor se asteapta sa fie mai mare cu 20% fata de anul trecut.

Sezonul a inceput deja cu editia a V-a a Zilelor Clujului, eveniment care va fi urmat, pe parcursul intregului an, de alte spectacole de amploare: TIFF 2015, Electric Castle, Untold Festival sau Jazz in the Park.

Iata mai jos ce alte evenimente vor avea loc la Cluj-Napoca in 2015:

Descopera “Orasul comoara al Transilvaniei” intr-un tur ghidat

Intre 4 mai si 31 octombrie are loc in Cluj-Napoca evenimentul Descopera “Orasul comoara al Transilvaniei” intr-un tur ghidat, alaturi de Cluj Guided Tours (o asociatie formata din tineri pasionati de turism, dornici sa impartaseasca turistilor povestea “Orasului Comoara” Cluj-Napoca si istoria sa veche de 2000 de ani. Tururile ghidate sunt gratuite si se desfasoara zilnic de la ora 18:00, in limba engleza. Traseul porneste din Piata Unirii (statuia lui Matei Corvin).

Concert DeepCentral

Pe 10 iunie va avea loc concertul Deepcentral, care va canta impreuna cu formatia Life on Mars. Concertul face parte din turneul intitulat “Nopti Albe”, o premiera din punctul de vedere al actului artistic. Evenimentul va avea loc in My Way Club.

CAOLIN 2015 – Targul de ceramica contemporana

In perioada 19-21 iunie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta) are loc Targul de ceramica contemporana CAOLIN 2015, targ aflat la a doua editie. In cadrul acestuia vor fi prezentate lucrarile a peste 20 de artisti romani si vor fi organizate o serie de ateliere gratuite pentru copii si adulti.

Electric Castle Festival

Anul acesta are loc a treia editie a festivalului Electric Castle, la care si-au anuntat deja prezenta Fatboy Slim (pentru prima data la Cluj), Netsky (prima data in Romania, insotit de un band), Sub Focus, Guts, Jah Shaka, Ishome, The Glitch Mob, Maya Jane Coles, Apparat, Cassy, Breach, Monophonics si Zoli Toth Project si multi alti artisti romani. Festivalul va avea loc intre 25 – 28 iunie 2015 la Castelul Banffy din Bontida, Cluj-Napoca.

Jazz in the Park

Este primul festival din Romania care va aduce artisti ce vor concerta live in Parcul Central din Cluj-Napoca. A treia editie a festivalului Jazz in the Park va avea loc la Cluj-Napoca intre 29 iunie si 5 iulie 2015. Noutatea editiei din acest an este parteneriatul cu Bookfest, astfel ca editia din 2015 a targului de carte va fi gazduita la Jazz in the Park. Primii artisti confirmati sunt Hilde Louise Asbjørnsen (pentru prima data in Cluj-Napoca la festivalul Jazz in the Park), Tango with Lions, Tiptil si Sebastian Spanache Trio.

Parcul central din Cluj-Napoca va avea trei scene: una va fi pe aleea centrala a parcului (Main Stage), unde vor fi 12 concerte, alta in spatele cladirii Casino (Youth Stage), unde va fi organizat un concurs de muzica de jazz, si a treia va fi amenajata in zona de hamace.

Untold Festival 2015

Timp de patru zile, orasul Cluj-Napoca va fi invadat de printi, printese, domni si domnite venite de peste noua mari si noua tari special pentru acest festival. Pentru ei – si pentru toti turistii care se vor afla in oras -, vor urca pe scena nume sonore: Avicii, David Guetta, John Newman, Fedde Le Grand, ATB, DJ Premier, Fatman Scoop, Foreign Beggars, Suie Paparude si multi altii. Vino sa-i vezi intre 30 iulie si 2 august si vei avea ocazia sa intri intr-o lume plina de magie.

Daca te hotarasti sa vizitezi Clujul doar pentru a urmari unul din aceste evenimente, e bine sa stii ca orasul dispune de suficiente locuri de cazare. Totul e sa iti faci rezervare din timp.