FOTO Descopera tehnici inedite de incondeiere a oualor de Paste

Foto: BlueOrange Studio/Shutterstock.com

Tehnicile populare de incondeiere au fost treptat resuscitate, ouale transformandu-se in adevarate opere de arta. Daca, in trecut, se foloseau culori vegetale si materiale gasite in natura, precum coji de mere, de ceapa rosie sau de nuci, in prezent, sunt uzitate tehnici si produse inedite, precum vopsele, markere sau stickere.

Iata cateva tehnici pe care sa le folosesti pentru a orna cat mai creativ ouale de Paste:

1. Incondeierea cu ceara

Ceara se tine la foc mic, de preferat intr-un recipient de tabla, pentru ca aceasta sa iti mentina forma lichida. Ouale se incondeiaza cu ceara dupa propriile preferinte si idei, iar, dupa ce se usuca ceara, se pot introduce in vopseaua pe care doresti sa o folosesti. Apoi, indepartand ceara, pe ou va ramane modelul desenat cu condeiul.

Foto: Andriana Syvanych/Shutterstock.com

2. Ouale “crosetate”

Fie ca alegi sau nu sa vopsesti in prealabil ouale, aprovizioneaza-te cu fire colorate de lana si cu rabdare. Desi aceasta tehnica presupune timp suplimentar, “imbracarea” oualor poate fi modalitatea ideala de a ii implica si pe cei mici in aceasta operatiune. Ai libertatea sa combini culori si texturi, astfel incat rezultatul sa atraga admiratia celor din jur pentru rezultatul obtinut.

Foto: photo_solution/Shutterstock.com

3. Podoabe din natura

Fie ca treci pe la o florarie, ori te folosesti de propriile plante din gradina, o alta metoda inedita de a decora ouale de Paste presupune folosirea frunzelor si a petalelor de flori. De asemenea, le poti vopsi in prealabil, sau poti alege sa “imbraci” integral suprafata oului in petale de trandafiri, frunze de coriandru, menta sau marar. De asemenea, poti folosi aceleasi materiale si daca vrei sa imprimi doar silueta acestor plante pe oua. Pozitionezi frunzele sau petalele pe oua, il acoperi cu un dres, apoi introduci oul in vopsea. Ulterior, astepti pana se usuca vopseaua, apoi indepartezi cu grija frunzele si vei optine forme suprinzatoare.

Foto: A. Zhuravleva/Shutterstock.com

4. Ouale curcubeu

Daca iubesti culorile si vrei sa imprimi pasiunea ta cromatica pe ouale de Paste, o poti face intr-un mod simplu si eficient. In recipientul in care vei vopsi ouale, ori chiar in pahare separate, introduci ouale si, treptat, adaugi nuantele pe care vrei sa le combini. Ori, pentru un efect ombre, vei fi nevoit sa pregatesti atatea recipiente cate nuante ale aceleiasi culori vrei sa obtii.

Foto: gertan/Shutterstock.com

5. Ouale animate

Fie ca folosesti markere colorate, stickere, perle, nasturi, margele sau diferite decupaje din hartie sau carton, pentru aceasta tehnica nu ai nevoie decat de creativitate si indemanare. Sursele de inspiratie sunt nelimitate, astfel ca poti reproduce pe suprafata oualor personaje din desene animate, flori, mozaicuri, versuri sau logo-uri.

Foto: seramo/Shutterstock.com