Hai la Bucharest Jazz Festival!

Jazz, foto Andriy Solovyov

Andriy Solovyov / Shutterstock.com

Dupa o vara plina de concerte si festivaluri pop si rock, toamna debuteaza cu un eveniment de mare clasa: Bucharest Jazz Festival, editia 2016 (a V-a). Timp de o saptamana, intre 19 si 25 septembrie, Bucurestiul va respira pe ritmuri de jazz contemporan american, world music fusion si soul modern.

Festivalul este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si va avea loc intr-un perimetru special amenajat in doua zone importante ale Capitalei: Hanul Gabroveni (din centrul istoric al orasului) si Piata George Enescu (vizavi de Ateneul Roman). Accesul este gratuit la toate reprezentatiile, asa ca hai la Bucharest Jazz Festival! Gasesti mai jos toate informatiile de care ai nevoie:

Cine canta pe scenele festivalului?

Nume mari ale scenelor nationale si internationale, printre care Lisa Simone – nimeni alta decat fiica celebrei Nina Simone, The Kenny Werner Trio, Trilok Gurtu – percutionistul neconventional din India, Jyväskylä Big Band feat. Elena Mîndru & Tuomas J. Turunen – trupa finlandeza de big band contemporan, Bega Blues Band – cea mai longeviva trupa romaneasca de jazz, Decebal Badila, Petrica Andrei, Vlad Popescu, minunatul Duo format din doi dintre cei mai mari muzicieni multi-instrumentisti din lume, Mino Cinelu & Theodosii Spassov si Jazz Syndicate, format din cinci muzicieni apartinand noului val de jazz: Catalin Milea, saxofonistul roman stabilit in Olanda, trompetistul Sebastian Burneci, leader al Bucharest Jazz Orchestra, pianistul Sorin Zlat, Adrian Flautistu la bas si Laurentiu Zmau la baterie.
De asemenea, pe toata perioada festivalului vor avea loc evenimente conexe – expozitii, proiectii si conferinte.

Cum ajungi la Bucharest Jazz Festival?

• cu masina personala, va trebui sa iti iei ca repere zona Salii Palatului sau Universitate, pentru scena din Piata George Enescu. Pentru parcare ai la dispozitie parcarea subterana de la Universitate sau cea din fata Salii Palatului (supraterana).
• cu mijloacele de transport in comun
– Piata George Enescu: metrou statia Universitate; una din liniile de autobuz 178 (statia Sala Palatului), 126, 368 (statia Luterana).
– Hanul Gabroveni: metrou statia Piata Unirii sau statia Universitate; ; una din liniile de troleibuz 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91, 92 (statia Universitate)

La ce ora incep concertele?

In zilele de 20, 21, 21 si 23 septembrie, concertele incep la ora 20:00, in vreme ce ultima seara de festival – 24 septembrie -, va debuta la ora 19:00.

Cauti cazare in Romania? Iata cateva sugestii de cazare in Bucuresti:

Ave Hotel Unirii Vila Parlament***

Complexul reprezinta un concept nou in Romania, o vila mediteraneana cu o superba gradina interioara fiind locul perfect de relaxare in sezonul cald. Vila de 3* este situata la 500m de Casa Poporului si la numai un kilometru distanta de unul dintre marile centre comerciale ale Capitalei, Unirea Shopping Center.
Vila ofera 7 apartamente si garsoniere foarte spatioase, cu un design deosebit. Camerele sunt dotate cu: TV LCD cu programe prin cablu, cada cu hidromasaj sau dus cu hidromasaj, internet wireless gratuit, chicineta utilata.
Tarif*: 140 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel El Greco****

Imobilul in care este amenajat hotelul de 4* din centrul Bucurestiului este considerat a fi unul dintre monumentele arhitectonice reprezentative ale Capitalei, ce evoca spiritul estetic cu influente frantuzesti al sfarsitului de secol XIX. Hotelul ofera oaspetilor 20 de camere si apartamente mobilate clasic si dotate cu toate facilitatile necesare: aer conditionat, balcon sau terasa, baie proprie cu cada, internet WiFi gratuit, frigider.
De asemenea, in incinta complexului exista si un restaurant (care serveste preparate grecesti si internationale) cu o terasa superba, ca o oaza de verdeata.
Tarif*: 334 lei camera tripla/noapte (cu mic dejun)

Hotel Parliament****

Situat vizavi de Palatul Parlamentului din Bucuresti, hotelul de 4* ofera camere de cazare deosebite, cu facilitati care satisfac toate gusturile. Cele 56 de spatii de cazare cu vedere la Palatul Parlamentului puse la dispozitia oaspetilor sunt dotate cu internet WiFi gratuit, aer conditionat, TV LCD cu programe prin cablu, minibar, zona de relaxare, baie privata cu dus. In incinta hotelului exista un bar deschis pana la miezul noptii si un restaurant care serveste preparate culinare din bucataria romaneasca si internationala.
La cativa pasi de hotel este Parcul Izvor, perfect pentru relaxare, centrul vechi al orasului (cu foarte multe restaurante, cafenele si baruri, dar si cateva atractii turistice deosebite – printre care Hanul lui Manuc, Biserica Stavropoleos si Curtea Domneasca) si complexul Arenele BNR.
Tarif*: 400 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Nota: *tarifele sunt valabile pentru 20-21 septembrie 2016