7 motive sa vizitezi orasul Orsova

ELEPHOTOS/Shutterstock.com

Cu siguranta Orsova nu este un oras atat de cunoscut precum Cluj Napoca, Iasi sau Bucuresti, insa asta nu-i stirbeste din frumusetea si potentialul turistic pe care il poseda. Pentru cei care aud pentru prima data de Orsova, ar fi bine de stiut ca acest mic oras asezat pe cursul Dunarii are in spate o istorie bogata in care sunt prezenti vecinii maghiari, turcii si alte popoare importante ale secolelor trecute.

Fiind mentionata ca o fortificatie impresionanta a vremii, Orsova a fost una dintre cele mai de seama asezari din vestul Romaniei in vremea Evului Mediu. Odata cu trecerea anilor, popularitatea localitatii a scazut in intensitate, astazi fiind prezentata mai mult ca o destinatie secundara, in lipsa de alte variante. Echipa HotelGuru.ro este aici sa demonteze aceste mituri si sustine importanta si potentialul orasului Orsova. Iti prezentam 7 motive pentru care Orsova ar trebui sa fie pe lista urmatoarelor tale destinatii. Curios? Iata despre ce este vorba:

1. Orsova, asa cum am mentionat si mai devreme, are o istorie bogata si nenumarate dovezi care atesta acest lucru. Pe langa constructiile din oras care au diferite influente – in functie de perioada in care au fost construite -, Orsova pastreaza in memoria colectiva numeroase povesti despre vremurile de mult apuse. Tot ce trebuie sa faci ca sa le afli este sa deschizi larg ochii si sa iti lasi urechile aplecate la colturile strazilor, acolo unde localnicii abia asteapta sa impartaseasca povestile lor cu tine.

2. Fiind un oras-port al Dunarii, din Orsova poti admira frumoasele ape ale fluviului in orice moment al zilei. Desigur, daca esti un romantic incurabil sau un iubitor de natura, cel mai prielnic moment pentru a-ti satisface aceasta placere este apusul. Daca gasesti si o unitate de cazare care sa aiba o priveliste superba asupra Dunarii, ai tras lozul norocos.

Pentru ca ne gandim mereu la tine si la pasiunile tale, am cautat o unitate de cazare care sa iti ofere cea mai frumoasa panorama asupra fluviului. Afla aici mai multe detalii – https://hotelguru.ro/pensiunea-wanted-orsova

3. In apropierea orasului se afla una dintre cele mai importante atractii turistice din tara – Cazanele Dunarii. Aici, Dunarea se intrece pe sine si creaza un spectacol nemaivazut. Printre stanci abrupte si vegetatie luxurianta, Dunarea isi face loc maiestos intr-un “dans” serpuit cu elementele naturale din jur. Daca n-ai ajuns inca in zona, iti sugeram sa o faci cat mai repede cu putinta.

Citeste mai multe despre Cazanele Dunarii pe Un weekend la Cazanele Dunarii

4. Tot pe langa Orsova vei gasi si una dintre cele mai mari statui din lume – Statuia Regelui Decebal. Lucrarile de constructie au durat aproximativ un deceniu, fiind finalizate abia in 2004. Inaltimea basoreliefului atinge 55 de metri, iar latimea este de aproape 25 de metri. Figura emblematica pentru poporul roman, Decebal este simbolul vitejiei si dreptatii.

5. Si cum nu putem sa mentionam numai lucruri despre o parte din stramosi, este bine de stiut ca in apropierea basoreliefului ce prezinta chipul lui Decebal exista un monument istoric ce dateaza inca din anul 105. Tabula Traiana, caci despre ea este vorba, este o placa memoriala amplasata la ordinele Imparatului Roman Traian, in cinstea victoriei cu dacii.

Bine de stiut: Placa memoriala se afla la aproximativ 40 de kilometri de orasul Orsova. 

6. Revenind in inima orasului, Orsova este renumit pentru linistea si serenitatea sa caracteristica. Pentru a te convinge singur de acest lucru, iti dam intalnire in Parcul Central al orasului, aproape de ora la care apune soarele. Atunci te poti bucura de un spectacol al luminilor si al culorilor intr-un mediu extraordinar de relaxant si linistitor.

7. Daca petreci mai mult de 2 zile in Orsova, iti recomandam sa dai o fuga pana in Beusnita, localitatea care a devenit cunoscuta datorita caderii spectaculoase de apa din apropiere. Cascada Bigar este una dintre cele mai frumoase si impresionante locuri din Europa, asa ca daca poposesti prin Orsova, ar fi pacat sa nu te abati putin din drum pana la Beusnita sa admiri aceasta minune a naturii.

Speram ca ti-ai schimbat macar putin parerea despre orasul Orsova si ca vei lua in considerare aceasta destinatie in vacantele tale viitoare.

Vezi lista completa a unitatilor de cazare din Orsova si din apropiere pe HotelGuru.ro/Orsova.