Escapadă de weekend: 5 unități de cazare cu vedere spre Clisura Dunării sub 100 euro (2 nopți)

Zona și împrejurimile reprezintă un factor destul de important pentru alegerea unei cazări chiar și pentru câteva zile. Astăzi ți-am pregătit o listă de 5 unități de cazare cu vedere spre Dunăre și malurile sale de care te vei îndrăgosti. Iată cele mai frumoase priveliști de care poți avea parte dacă mergi în zona Cazanelor Dunării.

Complex Danube Village din Gornea

Căsuțe rustice pe malul Dunării te așteaptă să te relaxezi după această perioadă și să te răsfeți la piscină, lounge coffee, pescuit sau pe ponton. Aici te poți bucura de unul dintre cele mai apreciate restaurante cu specific pescăresc cu produse tradiționale precum friptura de mangaliță, saramură de pește, gulaș de pește sau carne la garniță cu mămăligă.

Unicitatea cazării stă chiar în căsuțele individuale complet utilate cu o mini terasă proprie unde să-ți bei cafeaua dimineața sau să citești o carte în bătaia blândă a soarelui. În zilele toride de vară te poți bucura de piscină, volei pe plajă sau te poți relaxa pescuind pe malul Dunării cu lanseta alături. Dacă vii alături de cei mici, există un loc de joacă special amenajat și sigur pentru distracție în timp ce părinții își beau cafeaua. De asemenea, la proprietate se poate închiria ambarcațiune pe cont propriu sau se poate rezerva o excursie cu barca pe Dunăre, cu plecare de pe pontonul din fața casei tale. Dacă nu ești adeptul excursiilor pe apă, există posibilitatea de a organiza excursii off-road sau la obiectivele turistice, o degustare a produselor tradiționale de la ferma unității de cazare, ori organizarea unui foc de tabără pe colinele așezate majestuos deasupra Dunării.

Te poți bucura de atâtea activități într-un singur loc și poți plăti cu vouchere de vacanță: https://travelminit.ro/complex-danubevillage

Pensiunea Doina din Eșelnița

În orice punct te afli la Pensiunea Doina vei vedea cum se întinde Dunărea și cum își croiește drumul printre munți. Nu te vei plictisi la această unitate de cazare unde ai vedere spre Dunăre în timp ce stai la piscină, la plajă pe șezlong, la umbră pe iarbă sau la pescuit pe ponton. Te poți bucura de această priveliște de la balconul propriu sau de pe terasă în timp ce savurezi un cocktail.

 Rezervă cu tichete de vacanță: https://travelminit.ro/pensiunea-doina

Pensiunea Greben din Șvinița

Clisura Dunării este renumită pentru peisajele sale, iar unitățile de cazare ce se află pe malul Dunării oferă peisaje minunate, chiar de la balconul sau terasa camerei. Pensiunea Greben este situată la kilometrul fluvial 1000 și la kilometrul 54 de pe DN 57 ce leagă Orșova de Moldova Nouă, care străbate toată Clisura Dunării. Pensiunea își poartă numele de Greben datorită pintenului de stâncă Greben de pe malul sârbesc care a îngustat cursul Dunării, făcând Dunărea foarte greu de navigat până la construirea hidrocentralei, din cauza curentului de apă foarte puternic și a stâncilor de sub apă.

Odată cazați, pe terasele pensiunii ți se deschide o priveliște ca în basme: Dunărea vizibilă 6-7 kilometri lungime și 2 kilometri lățime, în fața pensiunii Stânca Greben, în dreapta nek-ul vulcanic Stânca Treskavat, aflată la 755 metri înălțime. Camerele sunt dotate cu paturi duble (la nevoie se pot aduce și paturi pliante) cu băi proprii și terasă cu vedere la Dunăre. Pensiunea poate acomoda maximum 12 persoane, are piscină, biliard, pontoane pentru pescuit, bărci cu vâsle pentru plimbări sau biciclete. De aici poți ajunge la atracțiile din zonă: Cazanele Dunării se află la 25 kilometri distanță, satul lacustru la 20 kilometri distanță, ostrovul de la Moldova Nouă la 40 de kilometri distanță, Cascada Bigăr sau Mănăstirea Sfânta Ana.

Poți plăti cu tichete de vacanță: https://travelminit.ro/pensiunea-greben

Casa de vacanță David din Svinița

Casa de vacanță David se află pe malul Dunării, înconjurată de natură, unde te poți bucura de soare, spațiu verde și apa Dunării. Dacă vrei să-ți petreci câteva zile de liniște și să te conectezi cu natura, casa David îți pune la dispoziție o curte generoasă care poate fi folosită și pentru jocuri în aer liber: volei, fotbal. Camerele sunt dotate cu baie proprie și vedere spre Dunăre, pentru a-ți începe diminețile cu un peisaj frumos și o cafea bună. De asemenea, poți admira spectacolul naturii din barcă, în timpul unei plimbări pe Dunăre la cele mai frumoase atracții turistice de pe Clisura Dunării. Te poți bucura de Rezervația Naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici în tihnă, dar și de statuia lui Decebal, Peștera Ponicova, Cetatea Trikule, Mănăstirile Mraconia și Sfânta Ana.

Rezervă fără avans și cu anulare oricând: https://travelminit.ro/casa-david

Pensiunea Casa Verde din Orșova

Orșova este orașul-port la Dunăre din sud-vestul României și oferă locuitorilor săi spectacolul naturii în fiecare zi prin așezarea pe malul Dunării. Pensiunea Casa Verde este situată pe malul Dunării în municipiul Orșova și dispune de 6 camere, 2 apartamente și o suită, care pot acomoda 29 de persoane. Pentru că zona merită explorată, gazdele oferă excursii cu barca, hidrobiciclete sau schi nautic pe Dunăre. De asemenea, pentru cei pasionați de speologie, această zonă este cadrul perfect pentru a explora Peștera Topolnița, Peștera Bulba, Peștera Epuran sau Balta Ponoarele. Mai mult, gazdele organizează și activități sportive precum plimbări cu caiacul sau canoe.

Poți plăti cu tichete de vacanță: https://travelminit.ro/pensiunea-casa-verde