O escapadă montană este întotdeauna o idee bună pentru un weekend de iarnă în Transilvania! De fapt, nu poți da greș cu combinația ideală: zăpadă, munți, o pereche de schiuri și niște vin fiert. Iată ce poți face în timpul unui weekend de iarnă la Harghita:
Schi și snowboarding
Dacă te interesează sporturile de iarnă, sigur te vei simți ca acasă la Harghita Mădăraș. Stațiunea oferă 5 pârtii diferite în dificultate, cu o lungime de aproape 5 kilometri. Novicii și experții vor găsi cu siguranță ceva provocator și distractiv pe aceste pârtii. Acestea sunt întreținute cu meticulozitate, iar începătorii se pot bucura și de lecții de schi și snowboarding cu instructori specializați.
Săniuș
Nu ești un fan al schiurilor? Nici o problemă! Există numeroase locuri unde puteți merge cu sania în zonă. Există, de asemenea, o pârtie special concepută special pentru sănii, așa că nu trebuie să îți faci griji!
Vinul fiert este la el acasă
După ce ați terminat cu activitățile în zăpadă, relaxează-te la cabană sau pe o terasă cu o ceașcă de vin fierbinte. Majoritatea pensiunilor au propriul restaurant, astfel încât poți lua o masă tradițională ardelenească pe vârful muntelui. Prețurile sunt mai mult decât accesibile, iar mâncarea este excelentă.
Drumeții
După ce ai terminat de mâncat ceva tradițional, îți recomandăm să faci o scurtă plimbare. Există o mulțime de trasee de drumeții în Munții Harghita, dintre care două sunt destul de ușor de accesat chiar și în timpul iernii.
În aproximativ 40 de minute, din Mădăraș puteți ajunge la vârful Munților Harghita. Vei întâlni un indicator spre dreapta, care prezintă drumul către o cascadă. De acolo va dura aproximativ 1,5-2 ore pentru a ajunge la cascadă și înapoi.
Alte locuri pe care le poți vizita iarna aceasta în Harghita:
Lacul Roșu s-a format natural și este situat la poalele Hășmașului Mare într-un peisaj de basm. Lacul este relativ tânăr și s-a format după căderea unui vârf de munte. În urma formării lacului a apărut o pădure inundată. Copacii împietriți au format un peisaj unic. Lacul Roșu este cel mai mare lac de munte din România și este o zonă de agrement și locul de plecare pentru drumeții pe trasee montane din zonă.
Lacul Sfânta Ana este un lac vulcanic, de fapt singurul de acest gen din România. Acest lac are o suprafață de peste 19 hectare și a fost format în craterul unui vulcan care a erupt ultima dată cu mii de ani în urmă. Lacul Sfânta Ana nu are izvoare și este alimentat în principal de precipitații. Lacul Sfânta Ana este o rezervație naturală de natură geologică, precum și de floră și faună. Există mai multe trasee pentru iubitorii de natură care leagă lacul de alte atracții din apropiere.
Cheile Bicazului fac parte din Parcul Natural Defileul Bicazului – Hășmaș și sunt parțial situate în acest județ. Pe lungimea defileului de 8 km, există un peisaj uimitor, căi de cățărare și trasee.
Stațiunea Tușnad este renumită pentru apele sale minerale. Potențialul apelor sale minerale și climatul subalpin face minuni în tratarea mai multor boli, în special a sistemului cardiovascular și nervos.
Borsec este o locație pe care toată lumea o cunoaște în principal datorită apei minerale îmbuteliate aici. Dacă ajungi la Borsec puteți vizita Peștera de gheață, Poiana de Zână sau Cetatea Owl, iar iarna vă puteți bucura de facilități de schi.