Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, intr-o minivacanta de cateva zile

timisoara

trabantos / Shutterstock.com

Daca pana de curand, orasele Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara erau considerate destinatii la care poti ajunge doar in concediu sau intr-o vacanta prelungita, acum nu mai ai niciun motiv sa nu le vizitezi in weekend sau intr-o minivacanta de cateva zile. Cum este cea de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Companiile aeriene au sesizat apetitul romanilor de a transforma orice minivacanta intr-o calatorie (chiar si in tara) si au lansat curse interne la preturi foarte convenabile spre Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara. Hai sa vezi cat de repede poti ajunge in oricare din aceste destinatii si cat te costa biletul de avion.

Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, intr-o minivacanta de cateva zile

Probabil ca multi cititori vor comenta, crezand ca singura sansa de a ajunge cu avionul la Iasi, Cluj-Napoca sau Timisoara este sa pleci din Bucuresti, de pe Aeroportul Henry Coanda. Ei bine, nu. Compania aeriana Blue Air a lansat, de la 1 octombrie 2016, trei rute noi intre aceste destinatii. Un zbor triangular. Iata care este orarul de zbor pentru aceste destinatii:

Din Iasi, exista curse directe spre Timisoara in fiecare luni, miercuri, vineri si duminica, cu retur in zilele de marti, joi si sambata. Compania pune la dispozitie si zboruri cu escala la Cluj-Napoca martea, joia si sambata, cu intoarcere (tot cu escala) lunea, miercurea, vinerea si duminica.

Din Iasi, exista curse directe spre Cluj-Napoca in fiecare marti, joi si sambata, cu retur in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica. Compania pune la dispozitie si zboruri cu escala la Timisoara lunea, miercurea, vinerea si duminica, cu intoarcere (tot cu escala) martea, joia si sambata.

Din Timisoara, exista doar curse directe spre Cluj-Napoca in fiecare luni, miercuri, vineri si duminica, cu intoarcere in zilele de marti, joi si sambata.

Cat costa biletele de avion

Un bilet de avion dus-intors de la Iasi la Timisoara costa 180 de lei (cu toate taxele incluse si TVA) si include un bagaj de mana de maxim 10 kg, un bagaj de cala de maxim 32 kg si o gustare pe timpul zborului.
Zborul direct de la Iasi la Timisoara dureaza 1 ora si 10 minute.

Un bilet de avion dus-intors de la Iasi la Cluj-Napoca (cu escala in Timisoara) costa 180 de lei (cu toate taxele incluse si TVA) si include un bagaj de mana de maxim 10 kg, un bagaj de cala de maxim 32 kg si o gustare pe timpul zborului. Zborul de la Iasi la Cluj-Napoca (cu escala in Timisoara) dureaza 2 ore si 20 de minute.

Un bilet de avion dus-intors de la Timisoara la Cluj-Napoca costa 180 de lei (cu toate taxele incluse si TVA) si include un bagaj de mana de maxim 10 kg, un bagaj de cala de maxim 32 kg si o gustare pe timpul zborului. Zborul direct de la Timisoara la Cluj-Napoca dureaza 40 de minute.

Ce poti sa vizitezi in cele trei destinatii

Atractii turistice in Iasi

Palatul Braunstein este una dintre cele mai emblematice cladiri ale orasului, construit la 1900 de un evreu, Adolf Braunstein. De-alungul timpului, cladirea a tinut loc de hotel, banca, redactii de presa, sedii de firma, partide politice si, mai nou, de sala de expozitie a Uniunii Artistilor Plastici.

Biserica Trei Ierarhi din Iasi este superba, imbracata in totalitate in gravuri si elemente decorative, fiind considerata unul dintre monumentele arhitecturale ale Romaniei.

Bulevardul Copou si Parcul Copou sunt alte doua obiective pe care nu trebuie sa le ratezi cand ajungi in Iasi. Parcul este ideal pentru romantici si indragostiti, si gazduieste unul dintre cei mai vechi tei din oras despre care legenda spune ca l-a inspirat pe marele poet Eminescu in multe dintre scrierile sale.

Atractii turistice in Timisoara

Domul Romano-Catolic (cunoscut si sub numele de Catedrala Sfantul Gheorghe) este unul din obiectivele interesante ale orasului de pe Bega, fiind construit de-a lungul a peste 20 de ani. Nu este o catedrala foarte inalta, asa cum te-ai astepta, insa te va atrage prin arhitectura sa de exceptie (construita in stil baroc)si interiorul somptuos, in care vei vedea noua altare. Daca vei avea norocul sa asisti si la un concert de orga, atunci ai sa vezi intreaga cladire cu alti ochi.

Palatul Baroc este unul dintre cele mai valoroase monumente istorice din Timisoara. Cladirea gazduieste in prezent Muzeul de Arta Timisoara, care se bucura de prezenta vizitatorilor din toate colturile lumii. Construita in anul 1910 si renovata recent, Casa Bruck se distinge in centrul Timisoarei prin arhitectura sa indrazneata in stil Art Nouveau si Secession, dar si prin culorile puternice ale fatadei.

Atractii turistice in Cluj-Napoca

Situat pe strada Szappany, Turnul Tesatorilor din Cluj-Napoca este cunoscut si ca Turnul Pompierilor. A fost construit in anul 1547, insa in prezent gazduieste un restaurant cu acoperis de sticla si Muzeul Pompierilor. O alta bucata de istorie a orasului este Bastionul Croitorilor, din apropierea Parcului Operei. In secolul XIII, in acel loc exista o fortificatie care se intindea pe aproximativ 7 hectare.

O destinatie inedita din Cluj-Napoca este Muzeul Farmaciei, amenajat in onoarea numeroaselor generatii de farmacisti care si-au lasat amprenta asupra orasului. Construit in secolul XV, muzeul gazduieste astazi o expozitie de peste 3.000 de exponate ce includ retete, sigilii, prese, cantare, recipiente si instrumente farmaceutice medievale alaturi de un laborator amenajat in pivnita.

Pentru cazare, intră aici!