In vizita la Rasnov. Ce poti face timp de o zi in micul oras medieval?

Sursa foto: Sergej Razvodovskij/Shutterstock.com

Daca ai o zi libera si nu stii ce sa faci cu ea, una dintre cele mai potrivite destinatii in care poti ajunge rapid si de care poti profita din plin este Rasnov. Micul oras brasovean are o istorie de peste 2000 de ani, iti ofera numeroase straduce cu iz medieval pe care te poti plimba in voie si este o poarta de plecare catre zeci de locuri unde poti face activitati montane si poti descoperi natura in toata splendoarea ei.

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie insa, te poti rezuma la ceea ce poti descoperi in oras sau in imediata apropiere a lui. Din fericire, ai la dispozitie o multime de optiuni.

Ce poti face timp de o zi in Rasnov?

1. Viziteaza Cetatea Rasnov

Este punctul central al unei vizite in acest oras si are toate motivele sa fie asa. Cetatea este un ansamblu fortificat situat pe unul dintre dealurile care inconjoara orasul. Daca ajungi aici, vei avea o imagine panoramica excelenta si vei putea sa descoperi istoria in cea mai pura forma.

Ridicata la inceputul secolului XIII de catre cavalerii teutoni, cetatea pastreaza inca o multime de structuri care dateaza din secolul XIV. Daca ai noroc, poti sa descoperi aici o multime de evenimente interesante, cum ar fi festivalurile organizate an de an, iar in perioadele in care nu sunt evenimente, poti vizita muzeul de arta feudal si poti achizitiona diverse suveniruri.

Cetatea Rasnov este unul dintre locurile unde s-a filmat pelicula ” Cold Mountain” cu Nicole Kidman si jude Law. Tot aici s-au filmat si mai multe cadre din filmul ” Nemuritorii ” cu Sergiu Nicolaescu.

2. Plimba-te prin parcul Promenada SISSI din oras!

Este un parc frumos, in care poti gasi cateva momente de relaxare. Are propria sa istorie, fiind construit in anul 1879 in cinstea imparatesei Elisabeta a Austro-Ungariei, careia i se spunea Sissi. Locul a fost refacut destul de recent si merita macar cateva zeci de minute din plimbarea ta prin Rasnov.

3. Viziteaza Dino Parc!

Daca esti pregatit sa e intorci cu cateva milioane de ani in urma, Dino Parc este locul perfect pentru asta. Este cel mai mare parc tematic cu dinozauri din Sud Estul Europei si este destinatia perfecta pentru pasionatii de Paleontologie. Aici vei gasi 47 de dinozauri in marime naturala , realizati din fibra de sticla si rasina. Atat adultii, cat si copiii pot trai o experienta unica plimband-se printre dinozauri, pe o suprafata de 1.5 hectare. Dino Parc nu este doar un muzeu in aer liber cu dinozauri, ci si un parc de aventura excelent, unde traseele prin copaci si tiroliana sunt generatoare de adrenalina.

4. Cheile Rasnoavei

Daca tot am amintit de tiroliana, o destinatie perfecta pentru acest sport este Zona Cheilor Rasnoavei. Aici vei descoperi 3 variante de tiroliene, de la 40, 60 si 136 de metri. De asemenea, vei descoperi niste pereti perfecti pentru escalada si peisaje impresionante. Dacca te pasioneaza sporturile extreme poti incerca si rapelul, bungee jumpingul sau mountain bikingul. Iti recomandam sa nu te rezumi la o zi, deoarece vei descoperi activitati cu care iti poti umple cel putin 3-4 zile. Penru o mini vacanta ai numeroase de optiuni de cazare, aici!

5. Pestera Rasnoavei

Situata in Muntii Postavarul, in imediata apropiere de Rasnov, Pestera are o lungime de 390 de metri si  este foarte frumoasa. Pentru a fi parcursa insa, este nevoie de putin curaj, fiind foarte ingusta. Nu este recomandata, asadar, persoanelor claustrofobe.

Daca stai mai multe zile in Rasnov, numarul obiectivelor poate sa creasca. Poti merge la Wolf Park Adventure, poti face tot felul de drumetii montane, poti sa vizitezi Bisericuta Paganilor sau, pe timp de iarna, poti schia.

Tot ceea ce ai de facut este sa te hotarasti, sa iti rezervi cazarea si sa te bucuri de o mini vacanta meritata.