Lacul Sf. Ana: atracții pe care le poți admira în apropiere

Lacul Sfânta Ana este o destinație unică la noi în țară datorită peisajului fascinant pe care îl oferă dar și pentru că este singurul lac vulcanic din România. Dacă plănuiești să îl vizitezi, asigură-te că explorezi și aceste atracții din împrejurimi, pentru a te bucura la maxim de această experiență.

Stațiunea Băile Tușnad, județul Harghita

Vrei să te bucuri din plin de relaxare și de beneficiile apelor termale? Băile Tușnad este locul perfect în care să îți reîncarci bateriile și să uiți de orice griji. Stațiunea este situată în sudul depresiunii Ciucului, între Muntii Harghita și Muntii Bodoc, și este cunoscută drept “Mica Elveție a României” datorită peisajelor sale pitorești și a aerului curat încărcat cu ioni negativi. Turiștii se pot bucura de tratamente balneare utilizate pentru vindecarea diverselor afecțiuni, precum cele cardiovasculare și digestive, datorită apelor minerale și fenomenelor vulcanice active care emit dioxid de carbon.

Citește și: Via Transilvanica: atracții pe care le poți descoperi pe parcurs

Tinovul Mohoș

Tinovul Mohoș, sau Lacul cu Mușchi, este o rezervație naturală unică în Europa, pe care o găsești în comuna Cozmeni, la doar doi kilometri distanță de Lacul Sf. Ana. Această zonă naturală găzduiește o varietate impresionantă de plante și animale, inclusiv reptile, păsări, amfibieni, urși și lupi. Monumentul natural a luat naștere în urma unei erupții vulcanice, care a avut loc acum 40 000 de ani. Mușchiul de turbă acoperă suprafața lacului, fiind găsit chiar și la o adâncime de 20 de metri. 

Rezervația Naturală Piatra Șoimilor

Dacă ești genul de persoană care este mereu în căutarea celor mai frumoase priveliști, îți propunem o drumeție la Piatra Șoimilor. Pentru a ajunge aici, vei urma un traseu marcat cu triunghi roșu, care începe din apropierea terenului de fotbal din Băile Tușnad. Mai apoi, vei continua timp de aproximativ o oră, după care te vei bucura din plin de priveliștea fantastică. Rezervația naturală este situată în apropierea orașului Băile Tușnad, întinzându-se pe o suprafață de 1,5 hectare. Aceasta adăpostește mai multe specii de mamifere și animale, precum uliul păsărar, vânturelul roșu, uliul porumbar și acvila țipătoare mică. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.