Marea de la munte: Colibița, un loc de poveste din România

Sursa foto: Melinda Nagy/Shutterstock.com

Colibița este un sat din județul Bistrița-Năsăud, Transilvania. Zona oferă diverse posibilități de relaxare pentru iubitorii de munte. Lacul Colibița fascinează prin frumusețea sa sălbatică.

Colibița este o zonă excelentă pentru liniște și relaxare. Cadrul natural asigură un farmec aparte, oferind turiștilor spațiul perfect pentru drumeții, pescuit, înot, caiac, ciclism și nu în ultimul rând, plimbări în timpul iernii.

Atracții turistice

Există, de asemenea, câteva atracții turistice interesante în regiune, unde poți vizita: Castelul Dracula lângă Pasul Tihuța, Tăul Zânelor, Izvorul de apă minerală Borcut și Vârful Bistricioru, pentru amatori, unde poți participa la trasee turistice de drumeții.

Protejat de faleze și de păduri dense, acest lac strălucitor este popular printre turiștii în căutare de o vacanță retrasă. Deși pensiunile continuă să apară de-a lungul periferiei sale, Lacul Colibița păstrează o atmosferă liniștită. Este un refugiu relaxant dacă dorești să petreci o zi sau două cu caiacul. 

Cazare

Pe malul lacului vei găsi cazare la pensiuni sau poți închiria bungalouri situate foarte aproape de apă. Dacă preferi foșnetul copacilor și ciripitul păsărilor, alege locurile de camping spațioase unde poți instala cortul; în acest fel te vei bucura de primele raze ale dimineții și vei savura pe deplin spectacolul naturii.

Activități

Cei care doresc o plimbare răcoritoare pe lac pot opta pentru plimbările cu barca. Iubitorilor de adrenalină le recomandăm sesiuni de canotaj și caiace, iar pentru senzații extreme, vara este posibil să practici rafting și windsurfing. Verdele pădurii, munții care apar la orizont și apa limpede îți oferă senzația de libertate absolută și te ajută să îți reîncarci bateriile. În plus, aerul puternic ozonat este benefic pentru sănătate, deoarece un sanatoriu dedicat tratării bolilor pulmonare funcționează în apropiere.

Nici pescarii nu se plictisesc la Colibița. Cu excepția perioadei de prohibiție (aprilie-mai), îți poți încerca norocul pe ambele maluri ale lacului. Speciile predominante sunt crapul caras, șalăul și cleanul.

Îți plac drumețiile presărate cu descoperiri neobișnuite? În zilele cu vreme bună poți face excursii la izvorul de apă minerală Borcut, la vârful Bistricioru sau la Defileul Bistrița. Peisajele sunt frumoase și te invită să mergi pe trasee în căutarea celor mai liniștite locuri.

Combinând muntele și apa atât de armonios, Colibița fascinează prin frumusețea sa și te atrage să vizitezi din nou zona. Fiind o oază de pace și bucurie, lacul te invită să te bucuri de natură și să uiți de toate grijile cotidiene.