O statuie din Romania se afla intr-un top alaturi de Statuia Libertatii. Afla care este motivul.

Calin Stan/Shutterstock.com

Ai crede ca intre Romania si Statele Unite ale Americii nu exista foarte multe lucruri in comun, mai ales din punct de vedere turistic. Totusi, o publicatie online a plasat un monument de la noi din tara in aceeasi lista cu faimoasa Statuie a Libertatii. Nu vezi legatura? Iata despre ce este vorba.

Publicatia online Businessinsider.com a realizat un top al celor mai impresionante statui din intreaga lume. Tinand cont de marime, acestia au pus laolalta 16 statui impunatoare din toate colturile lumii. Printre ele se afla bineinteles cunoscuta Statuie a Libertatii, dar si o sculptura in piatra foarte populara la noi in tara. Este vorba despre statuita ce intruchipeaza chipul lui Decebal, fost rege dac, care masoara nu mai putin de 55 de metri in inaltime si 25 de metri in latime.

Despre Chipul lui Decebal

Statuia ce intruchipeaza chipul lui Decebal este cea mai mare sculptura din piatra de pe teritoriul Europei, iar acum este cunoscuta in intreaga lume si datorita includerii in acest top. Promovata si finantata de un istoric roman, statuia a fost ridicata intre anii 1994 si 2004. Chipul lui Decebal este un obiectiv turistic important atat pe plan local, cat si pe plan international mai ales datorita peisajelor de poveste ce se afla in jurul sau. Situata intr-o zona pitoreasca a Romaniei, statuia beneficiaza de o promovare intensa din partea localnicilor si a autoritatilor locale.

Te-ar putea interesa si: Cazanele Dunarii – 5 oferte de cazare

Pentru romani, statuia este mai mult decat o sculptura imensa din piatra, aceasta reprezentand o punte solida intre trecut si prezent, Decebal fiind un simbol al biruintei si al vitejiei cu care romanii se identifica si in zilele noastre. Chiar daca intr-un final este infrant de Traian si Dacia devine provincie romana, Decebal ramane in memoria colectiva ca un personaj curajos si un conducator excelent. Despre Decebal se stie ca ar fi ales sa se sinucida in munti decat sa cada prizonier in mana romanilor, in urma infrangerii suferita.

Cum ajungi la Chipul lui Decebal?

Chipul lui Decebal este amplasat in zona Cazanelor Mici, pe malul stang al Dunarii, in golful Mraconia. Aici se poate ajunge doar pe apa, cu barca, insa peisajele din jur si statuia in sine merita tot efortul. In apropiere se afla si alte obiective turistice precum Pestera Ponicova, Pestera Veterani si Manastirea Mraconia.

Care sunt celelalte statui incluse in top?

Pe langa Statuia Libertatii si Chipul lui Decebal au mai fost incluse in top numeroase constructii colosale din toate colturile lumii. Printre cele mai cunoscute se afla Statuia Cristos Mantuitorul din Rio de Janeiro, care vegheaza asupra orasului brazilian inca din anul 1931 si statuia lui Ganesha din Thailanda, ce intruchipeaza un cunoscut zeu din cultura hindusa.


Vrei sa vizitezi statuia Chipul lui Decebal, dar nu stii unde ai putea sa te cazezi? Travelminit iti recomanda cateva unitati de cazare aflate in apropierea monumentului. Consulta lista completa aici!