Orașele din România cu cel mai curat aer 

Dacă și tu resimți nevoia unei pauze și vrei să te bucuri de beneficiile celui mai curat aer din România, îți sugerăm să explorezi aceste destinații perfecte pentru un city-break revigorant. Să începem. 

Galați

Conform unui clasament realizat în acest an de către Agenţia Europeană de Mediu, Galați este orașul cu cel mai curat aer din România, clasându-se pe locul 21, la nivel european. Turiștii care vizitează orașul de pe malul Dunării au ocazia să admire priveliștea superbă din Turnul Televiziunii și să viziteze Muzeul Casa Cuza Vodă, Palatul Navigației și Poarta Turcească.

Oradea

Captiala Art-Nouveau deține poziția următoare în acest top. Pe lângă aerul curat, vizitatorii se pot bucura de străzile liniștite, pline de culoare și de ospitalitatea călduroasă tipic bihoreană. Palatul Vulturului Negru, Casa Darvas-La Roche și Palatul Moskovits Miksa sunt doar câteva dintre atracțiile pe care nimeni nu trebuie să le rateze. Cei care vor să aibă parte de relaxare din plin, au opțiunea de a se retrage în stațiunea Băile Felix, aflată la o distanță de doar 8 kilometri de oraș.

Citește și: 4 atracții turistice pe care i le-am recomanda unui turist străin în România

Brașov

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că orașul de la poalele Tâmpei se numără printre orașele cu cel mai curat aer din țară. Această destinație este populară mai ales în rândul celor care locuiesc în orașe aglomerate, și care se retrag aici pentru a savura peisajele pitorești, apropierea de natură și aerul revigorant. Mai mult decât atât, Brașov a fost inclus într-un topul celor mai bune 25 destinații din întreaga lume, realizat recent de către platforma turistică Trip Advisor. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.