Porumbacu de Sus: descoperă tărâmul de basm din județul Sibiu  

Porumbacu de Sus este una dintre cele mai populare și cele mai fotogenice destinații rurale din țară, atrăgând o mulțime de vizitatori an de an, care vin aici pentru a se bucura de o atmosferă unică, desprinsă din basme. Află mai multe despre povestea sa fermecătoare și despre atracțiile care nu trebuie să îți scape. Să începem!

Indiferent dacă ești pasionat de drumeții montane, aventuri în natură sau pur și simplu vrei să te relaxezi și să te conectezi cu tradițiile locale, Porumbacu de Sus este un loc minunat pentru o experiență autentică în inima Transilvaniei. Satul de la poalele munților Făgăraș se află la aproximativ 40 de kilometri distanță de Sibiu, la baza vârfului Negoiului, într-un cadrul natural fermecător.

Castelul de lut Valea Zânelor

Castelul de lut din Valea Zânelor se numără printre cele mai fotografiate obiective din România și este cu siguranță o destinație de neratat pentru cei mari și pentru cei mici deopotrivă. Construcția integrală din lut a fost finalizată în anul 2016 și reprezintă manifestarea viziunii comune a unui om de publicitate și a unui arhitect, ambii pasionați de materiale ecologice, care au decis să abandoneze forfota capitalei, găsindu-și liniștea în Porumbacu de Sus. Castelul este împărțit în 2 nivele și cuprinde 10 încăperi și 2 turnuri. Se spune că acest tărâm este adesea străbătut de zâne și alte creaturi magice, care îl protejează de influențele negative.

Citește și: City-break în Sibiu: ce poți vizita

Povestea Calendarului

Povestea Calendarului este un spațiu cu adevărat magic, care oferă vizitatorilor săi de toate vârstele o experiență captivantă și educativă într-un decor fermecător. Conceptul parcului tematic  își are rădăcinile într-o legendă, conform căreia cele 12 luni ale anului sunt reprezentate de cei 12 fii ai Anului- legendă pe care doi sibieni au adus-o la viață într-un spațiu generos de circa 10.000 metri pătrați. De-a lungul parcului se găsesc 12 căsuțe tematice, fiecare dintre ele având un design și o poveste unică, care poartă denumiri inspirate din calendarul tradițional românesc, corespunzătoare fiecărei luni a anului: Gerar, Făurar, Mărțișor, Prier, Florar, Cireșar, Cuptor, Gustar, Răpciune, Brumărel, Brumar, Undrea. 

Unde te poți caza când vizitezi Porumbacu de Sus?

Pensiunea Dealul Verde***, Porumbacu de Sus

Pentru că o experiență de vacanță magică nu este completă fără o cazare pe măsură, îți propunem un sejur de basm la Pensiunea Dealul Verde! Cu un total de 8 camere tematice și o zonă de relaxare cu ciubăr și jacuzzi, pensiunea din inima pădurii este construită din materiale complet naturale, urmând modelul vechilor bordeie și oferind toate condițiile necesare unui sejur confortabil. Rezervă o vacanță cu Travelminit și vei avea parte de mic dejun gratuit pentru a începe fiecare zi așa cum se cuvine!

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.