Pub-uri inedite in Bucuresti pentru o noapte diferita

Pub-uri inedite in BucurestiEsti din Bucuresti si ai vrea sa iesi intr-o seara undeva, intr-un loc nu foarte zgomotos, in care sa te simti bine si relaxat. Ar merge un bar, ar merge o cafenea sau chiar si un pub, dar si mai bine ar merge unul asa, mai diferit. Cativa proprietari de baruri si restaurante au simtit nevoia consumatorilor de “schimbare” in ceea ce priveste designul unui local si au venit cu idei originale. Asa se face ca in Bucuresti exista la ora actuala cateva pub-uri inedite in care momentele petrecute alaturi de persoana iubita sau de prieteni devin si mai placute. Bauturile sunt aproape la fel, dar decorurile difera.

Shakespeare Pub

Ce au in comun arta cu ideea de pub? Proprietara “Shakespeare Pub”, un local din centrul Bucurestiului, este convinsa ca exista o legatura si tocmai de aceea si-a propus sa aduca arta “la masa” cu consumatorii. Iar consumatorii se pot bucura nu doar de licoarea din ceasca sau pahar, ci si de frumusetea unei piese de teatru jucate acolo, la doi pasi de masa, a unor acorduri de jazz sau piano bar, in serile dedicate acestor genuri de arta. Shakespeare Pub este un loc plin de personalitate, mai ales ca peretii sunt imbracati, pe alocuri, cu afise vechi, care amintesc de localurile de odinioara – cele cu o muza intinsa pe pian ascultand acordurile unui cantec dedicat. Decorul vintage asigura acea atmosfera speciala pe care o cautam multi dintre noi. Dupa lasarea noptii, pub-ul ia haina unui night club deschis pana la ivirea zorilor.
Adresa: Strada Vasile Conta nr. 18

Journey Pub

Nu crezi ca ar fi interesant ca atunci cand zici ca pleci la un pub sa te simti ca si cum ai pleca intr-o calatorie? Acesta a fost conceptul celor de la Journey Pub, un alt local original din Bucuresti in care te invitam cu draga inima sa-ti petreci cateva momente de relaxare. Spuneam ca pleci in excursie, da?, asa ca nu fii uimit cand vei primi meniul intr-un geamantan. Iar cat timp astepti sa-ti fie preparat cocktailul sau bautura comandata poti sa calatoresti virtual: cartile postale cu imagini din vacante si orasele lumii lipite pe pereti te vor ajuta sa te transpui mai usor acolo unde ti-ai dori sa fii, iar baloanele zburatoare agatate de tavan ar putea sa-ti dea idei pentru calatoriile viitoare. Daca este genul care nu se poate desprinde de gadgeturi, in pub se ofera WiFi gratuit si ti se pun la dispozitie tablete pe care sa navighezi in voie cat poftesti. Oricum ar fi, o seara petrecuta la Journey Pub va fi, cu siguranta, memorabila. Mai ales ca poti sa-ti iei cu tine si cel mai bun prieten necuvantator. Localul iti permite asta.
Adresa: Strada George Enescu nr. 25

Bicicleta

Barul Bicicleta din Centrul Vechi al Capitalei nu prea are nevoie de prea multa prezentare. Conceptul este usor de ghicit: localul a fost gandit si amenajat pe gustul ciclistilor. Si stim foarte bine ca exista fani infocati, care nu s-ar desprinde nicio clipa de saua lor, nici macar dupa un traseu de o zi facut cu bicicleta. La Bicicleta, poti alege sa stai la bar, cu picioarele sprijinite pe pedale, sau la masa cu coarne de bicicleta si sei in loc de scaune. Interesant, nu?
Adresa: StradaLipscani, nr 38

Frame

In toata euforia asta de localuri cu design unicat, cineva s-a gandit ca ar da foarte bine si un bar dedicat cinefililor. Nu suntem la Hollywood, dar asta nu inseamna ca nu ne plac camerele de filmat vintage, rolele de film si “nimicurile” de inspiratie cinematografica. Mare parte din aceste lucruri sunt expuse la Frame, in buricul Capitalei, locul in care poti sa te simti star de cinema. Depinde de consumatie. Si pentru ca totul sa fie minunat, la intrarea in bar este amplasat un pian, care cadreaza perfect cu designul localului si aminteste de anii de glorie ai jazzului. E altceva decat o berarie, fie ea chiar si de top.
Adresa: Bulevardul Gheorghe Magheru nr. 38B

La Trenulete

Nu strica niciodata sa dai putin in mintea copiilor, oricat te-ai crede de matur. Sau poti sa faci un melanj si sa-ti oferi doua placeri “vinovate”: prima – sa retraiesti anii in care te jucai cu trenuletele electrice, si a doua – sa consumi ce doreste sufletul tau de adult. In Bucuresti exista un bar care-ti ofera cadrul perfect – La Trenulete. Ai sa vezi ca imediat ce-i vei trece pragul, vei intra in joc: consulti meniul si, dupa ce te hotarasti ce vrei sa consumi, alegi cartonasul potrivit de pe masa ta (cafea, bauturi racoritoare sau bauturi alcoolice) si il compostezi cu “clestele de nas”. Ah, cu siguranta ai visat sa faci asta cel putin o data in vremea studentiei, cand calatoreai cu trenul! Apesi apoi butonul rosu si in cel mai scurt timp vei primi comanda de la una din gazde: Aburica, Musculosu sau Fasneata. Nu uita sa asezi cartonasul la loc in rastelul din magazie, iar la plecare sa apesi butonul verde. Inedit, nu-i asa?
Adresa: Bulevardul Unirii nr.69

Daca ti-am starnit interesul si te gandesti cu parere de rau ca nu esti din Bucuresti, poti oricand sa mergi in Capitala. Aici gasesti o multime de oferte de cazare, pentru orice tip de buget.