Sarbatoreste Halloween-ul la Castelul Bran!

Cristian Balate/Shutterstock.com

Halloween-ul este o sarbatoare cunoscuta in special peste ocean, adoptata de un numar impresionant de tari europene, inclusiv Romania. Pe data de 31 octombrie, intreaga suflare omeneasca ce doreste sa sarbatoreasca se costumeaza in tot felul de personaje infricosatoare (sau mai putin infricosatoare) si colinda casele prietenilor in cautarea de dulciuri.

Originile Halloween-ului par sa fie strans legate de religia crestina, insa pe masura ce anii au trecut activitatile s-au diversificat si s-au orientat mai mult catre partea de entertainment decat cea spirituala. Nu e de mirare ca cei mai atrasi de aceasta sarbatoare sunt cei mici, avand in vedere ca activitatile favorite pentru data de 31 octombrie includ costumarea in diverse personaje, petrecerile tematice, decorarea dovlecilor si colindarea caselor.

Asociat cu o serie de creaturi inspaimantatoare, Halloween-ul este de fapt o ocazie prin care lumea celor vii isi manifesta suprematia fata de lumea celor morti si cu aceasta ocazie se izgonesc toate spiritele rele care bantuie lumea. Deja devenita o traditie, sarbatoarea de Halloween este aproape de a deveni un fenomen, milioane de oameni facand pregatiri pentru Halloween similare cu cele pentru sarbatoarea Craciunului. Oamenii isi decoreaza casele intr-un mod specific, organizeaza cine festive, chiar si concursuri tematice.

In acest context al terorii si lumii intunericului, Castelul Bran invita toti curiosii la o vizita inedita prin castelul Contelui Dracula. Avand un farmec aparte si o legenda infioratoare ce-l are ca personaj principal pe domnitorul Vlad Tepes, Castelul Bran este locul ideal in care cei mai curajosi dintre turisti pot petrece anul acesta Halloween-ul.

De ce sa vizitezi Castelul Bran?

Castelul Bran este o reprezentare interesanta a istoriei nationale, a miturilor moderne si a magiei. Ridicata in secolul al XIII-lea, fortareata de la Bran a fost opera cavalerilor teutoni care aveau ca scop protejarea granitei de sud-est a Transilvaniei. Tinutul de poveste a fost astfel inzestrat cu un castel de toata frumusetea ce avea sa devina mai tarziu unul dintre cele mai importante obiective turistice din tara.

Istoria castelului cuprinde numeroase fapte istorice de o importanta vitala pentru soarta tarii noastre, insa perioada care are cea mai mare insemnatate pentru elementul turistic al castelului o constituie cea in care Vlad Tepes ajunge in zona. Perioada de mijloc a secolului al XV-lea il gaseste pe Vlad Tepes la carma Tarii Romanesti, intr-o forma excelenta care dezarmeaza orice inamic. Legenda tesuta pe margine firii voievodului a facut inconjurul lumii si a ajuns in simbol al Transilvaniei si al Romaniei.

Desi nu se stie cu exactitate daca domnitorul a fost stapan peste Castelul Bran sau nu, ceea ce este insemnat in scrierile istorice este ca acesta a fost inchis timp de cateva luni in temnitele castelului. Legendele care circulau prin satele din jurul Branului – aceleasi care au inspirat romanul scriitorului irlandez Bram Stoker – sustin ca Vlad Tepes ar fi unul si acelasi cu o creatura malefica ce dadea tarcoale zonei in fiecare seara. Acest spirit malefic a fost denumit de Stoker Dracula pornind de la numele domnitorului si de aici, astfel a luat nastere o intreaga poveste fabuloasa care il are in centru pe temutul voievod.

Afla mai multe despre legenda lui Dracula, dar si despre celelalte personalitati marcante care au legaturi stranse cu Castelul Bran intr-o vizita de poveste, in preajma Halloween-ului. Viziteaza Branul si descopera un taram fermecat, inconjurat de peisaje spectaculoase.

Sugestii de cazare

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Bran pe HotelGuru.ro/Bran.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2017 si sunt valabile astazi, 27 septembrie 2017.