Toamna este ca o poveste ce îmbracă fiecare colțișor de natură, fiecare oraș și fiecare suflet în nostalgie. Culorile sale aduc o aură caldă, motiv pentru care noiembrie este un moment perfect să vizitezi România, și să o vezi în cele mai frumoase nuanțe ale sale. Travelminit îți face o listă cu câteva dintre cele mai potrivite destinații pentru un sejur de toamnă târzie în România.
Mărginimea Sibiului
Mărginimea Sibiului este o regiune din partea de sud-vest a Sibiului, cu o moștenire culturală impresionantă, în special la nivel arhitectural. Aceasta cuprinde 18 localități aflate la poalele Munților Cindrel și Lotru. Casele din această zonă au influențe săsești și, adesea, păstrează elementele tradiționale din lemn. De asemenea, curtea interioară este împrejmuită din toate părțile. Un mare plus al acestei zone este și farmecul său gastronomic, în 2015 fiind declarată Destinaţie Europeană de Excelenţă pentru Turism şi Gastronomie. Mărginimea Sibiului este o lume a satelor, autentică, extrem de frumoasă. Iar gospodăriile tradiționale chiar vor arăta superb îmbrăcate în culorile toamnei.
Află mai multe povești despre obiceiurile locuitorilor din Marginimea Sibiului aici.
Râșnov
Una dintre cele mai puternice fortificații din țară, Cetatea Râșnov, situată pe cunoscutul traseu turistic Brașov-Rucăr-Câmpulung Muscel, a fost supusă, de-a lungul timpului, numeroaselor asedii. Zidurile cetății au fost ridicate încă din Evul Mediu în scop defensiv, formându-se aici un orășel-târg. Pe vremea dacilor, așezarea principală, situată în Râșnovul de astăzi, se numea Cumidava și era amplasată strategic, astfel încât de aici puteau fi supraveghiate trecătorile Bran și Valea Râșnoavei. Alături de Cetate, odată ajuns aici, trebuie să vizitezi și frumoasa Biserică Evanghelică. În plus, noiembrie este luna perfectă în care să-ți faci niște fotografii superbe printre zidurile Râșnovului.
Târgu – Jiu
Situată în Oltenia, capitala județului Gorj, Târgu Jiu este unul dintre cele mai cunoscute orașe din România datorită operelor marelui Brâncuși aflate aici. Fiind născut lângă Târgu Jiu, Constantin Brâncuși a dedicat Ansamblul său monumental format din Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului eroilor neamului din Primul Război Mondial. Atmosfera de toamnă va potența expresivitatea acestor monumente orientate pe aceeași axă de la apus spre răsărit. Simbolistca celor 3 opere sculpturale este legată de câteva elemente rămase de referință precum scaunele clepsidră, de la Masa Tăcerii, forma de arc de triumf asupra morții a Porții Sărutului și totemul înălțării la cer, Coloana Infinitului.
Castelul Peleș și Castelul Cantacuzino
Noiembrie este o lună ideală în care să vizitezi castelele României. Atmosfera de toamnă amintește de romantismul și idilele care s-au născut la curțile regale de-a lungul timpului. Dacă vrei să te simți parte a unei astfel de povești și să te îndrăgostești de România, Travelminit îți recomandă să prioritizezi 2 castele: Peleș și Cantacuzino. Poate cel mai cunoscut castel din țară, Peleșul din Sinaia, construit la inițiativa Regelui Carol I, a cucerit definitiv străinii prin aparițiile sale în filme precum ”Un prinț de Crăciun” sau ”Frații Bloom”. La mică distanță de Peleș vei descoperi, în Bușteni, Castelul Cantacuzino, construit în stil neoromânesc, în 1911, la solicitarea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul).
Descoperă cât de frumoasă poate să fie România în culori de noiembrie. Travelminit ți-a prezentat câteva variante de destinații, tu intră pe www.travelminit.ro și alege sejurul care ți se potrivește.