Statiunea Baile Felix – un weekend de relaxare

Baile Felix, foto Oancia IulianStatiunea Baile Felix, aflata la aproximativ 8km de municipiul Oradea, este una din alternativele de weekend preferate de cei care locuiesc in nord-vestul tarii. Investitiile din ultimii ani facute in centre de agrement, hoteluri si locuri de distractie si relaxare atrag – asa cum era de asteptat – un numar mare de turisti. La Baile Felix ai multe optiuni de petrecere a timpului liber; trebuie sa stii doar ce iti doresti, pentru ca weekendul sa se transforme intr-o amintire memorabila. Iata cateva sugestii pentru un weekend de relaxare si 3 oferte de cazare in statiune.

Petrece momente de relaxare la Aqua Park President

Vine o vreme in viata fiecaruia in care isi doreste cateva zile de relaxare totala, de o usoara “pierdere a controlului” si de rasfat. E normal sa-ti doresti asta dupa luni intregi de stres cotidian si de bifat liste intregi cu “to do-uri”. Cand simti nevoia unei “renasteri”, ia in calcul o excursie la Baile Felix, cea mai mare statiune balneoclimaterica din tara care functioneaza permanent. Apele minerale de la Baile Felix au proprietati curative, fiind indicate in multe tratamente, si mai ales pentru relaxare.

La fel de reconfortante sunt si bazinele de apa termala din parcul acvatic Aqua Park President, inaugurate in anul 2012 si situate la iesirea din statiune. Poti incerca sauna finlandeza cu aer uscat sau cu vapori ce contin extracte diferite de plante. Nu doar ca iti vei cali organismul, dar vei simti imediat efectul relaxant. Daca esti mai traditionalist, apeleaza la sedintele de sauna turceasca, masaj si hammam.

Cei care au incercat bazinul whirlpool spun ca nu ar mai renunta la el: masajul pe care il simti din cap pana in picioare este dumnezeiesc. Si nici bazinul cu jacuzzi Bora Bora nu-i de lepadat.

Daca vei ajunge in complexul turistic Aqua Park President sambata si duminica intre orele 14:00 si 15:00 vei putea face Aqua Zumba, o tehnica noua de fitness in apa care imbina tipuri de exercitii tonifiante si muzica latino. Nu te gandi ca nu poti face fata; sunt chiar distractive si relaxante.

Pentru cei care vor sa uite ca sunt adulti, toboganele acvatice lungi de aproape 70m sunt perfecte.
Program: 09:00-21:00 de duminica pana joi; 09:00-22:00 in zilele de vineri si sambata.

Bucura-te de privelistea Lacului cu nuferi

Daca prima zi de weekend ai rezervat-o vizitei la Aqua Park President (si punem ramasag ca nu vei regreta nicio clipa alegerea facuta), in a doua poti face plimbari relaxante in aer liber. La Baile Felix sunt cateva atractii turistice deosebite pe care nu ar trebui sa le ratezi daca ajungi in zona, iar Lacul cu nuferi este una dintre ele – amplasat chiar in centrul statiunii.

Lacul este unic in Europa, fiind declarat Rezervatie naturale. Alimentat cu ape termale, lacul te va fascina cu vegetatia sa unica in care predomina nuferi si lotusi roz adusi din India, Africa si Pakistan, unele dintre ele fiind specii foarte rare, care s-au adaptat la conditiile de mediu de la Baile Felix, intr-o apa a carei temperatura nu scade sub 20 de grade nici macar iarna. Nici pestii exotici si broastele testoase care locuiesc in el nu par sa fie “deranjate” de click-urile aparatelor de fotografiat. Lacul cu nuferi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale statiunii.

Tabloul superb al nuferilor care se deschid usor pe timpul zilei intr-un colorit de poveste, pentru ca spre apus sa-si inchida din nou petalele, ofera o imagine care face, poate, cat trei sedinte de terapie. Iar in contrast sunt nuferii termali, care se lasa admirati de la apus si pana dimineata, spre ora 10.

Cauti cazare in Romania? Iata cateva locuri unde te poti caza in zona Baile Felix:

Pensiunea Diana

Cei care s-au cazat la Pensiunea Diana spun ca este locul in care relaxarea e la ea acasa! Pensiunea este situata pe drumul national DN76 (E79), la intrarea in statiunea Baile Felix, din directia Deva spre Oradea. Amplasarea este perfecta, pentru ca toate punctele importante ale statiunii (centrul, Aquapark-ul President, Spitalul de recuperare – balneo-fizioterapie Baile Felix si Lacul cu nuferi) sunt in imediata apropiere. Mai mult, pensiunea se afla intr-un cadru natural deosebit, la marginea padurii Felix. Cele 11 camere au baie proprie c u dus, TV LCD su programe prin cablu si internet WiFi gratuit.
Tarif: 140 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Aroma Sanmartin

Este situata in localitatea Sanmartin din judetul Bihor, la doar 7km distanta de Oradea si 800m de statiunea balneara Baile Felix. Amplasarea pensiunii este ideala pentru cei care calatoresc cu trenul (Gara Centrala din Oradea este la 7km distanta), cat si pentru cei care prefera avionul (Aeroportul International din Oradea se afla la numai 13km).
Pensiunea pune la dispozitia oaspetilor 11 camere cu balcon privat, aer conditionat, internet WiFi gratuit, TV LCD si programe prin cablu, minibar, birou. Unele camere includ o zona de relaxare, cu canapea.
Tarif: 120 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Selina

Situata in cea mai renumita zona termala din Romania, Pensiunea Selina este o oaza linistita de verdeata in mijlocul distractiei. Spatiul verde generos (peste 4500mp) cu terasa in stil rustic, filigoria si gratar in aer liber, aerul proaspat, piscina de 50mp cu apa termala, facilitatile pentru sauna si masaj, precum si serviciile ireprosabile sunt doar cateva din atuurile acestei unitati de cazare. Romanticii pot face plimbari de seara cu sareta in aerul parfumat, iar sportivii – echitatie cu insotitor. Pensiunea dispune de 5 camere cu pat matrimonial, 2 camere duble si 4 apartamente, asezate pe 3 nivele.
Tarif: 150 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)