Turismul balnear în România: top 5 stațiuni în care te poți bucura de beneficiile sale asupra sănătății

Răsfață-te toamna aceasta și bucură-te de momente de relaxare la o stațiune balneară. Dacă vrei să scapi de agitația urbană, în timp ce beneficiezi de tratamente inedite, îți propunem următoarele opțiuni.

Covasna, județul Covasna

Covasna este renumită pentru cele 1000 de izvoare minerale și pentru centrele de tratament, care atrag o mulțime de turiști din toată țara. Aici vei avea parte de aer curat, peisaje pitorești deosebite și, desigur, de relaxare pe cinste. Aceasta stațiune este apreciată în special de cei care suferă de probleme cardiovasculare și de circulație, căci aici se află una dintre cele mai mari mofete din lume. O mofetă este o emanație de gaz care are loc în mod natural sau artificial și este benefică în cazul mai multor afecțiuni, precum cele cardiace, reumatice și boli ginecologice cronice. 

Citește și: Cazări în apropierea Castelului Bran

Sovata, județul Mureș

Stațiunea Sovata este renumită la nivel european, pentru că aici se găsește lacul Ursu, singurul lac heliotermic de pe continent. De la descoperirea proprietăților heliotermice din secolul al XIX-lea, devine stațiune balneară și este populară în rândul oaspeților de rang înalt. Orașul este situat pe cursul râului Târnava Mică, la poalele Munților Gurghiu, la o distanță de 60 kilometri de Târgu Mureș. Stațiunea le este recomandată în special celor care suferă de afecțiuni ginecologice, reumatism, tulburări endocrine și boli cardiovasculare.

Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Băile Herculane este cea mai veche stațiune de la noi din țară și este cunoscută pentru apele sale termale, bogate în minerale. Orașul se află în sud-vestul României, de-o parte și de alta a râului Cerna, și se întinde până la poalele Masivului Domogled. Până și aerul din stațiune are un efect terapeutic, datorită faptului că este încărcat cu ioni predominant negativi, care asigură o stare de bine vizitatorilor, fiind recomandat celor cu afecțiuni pulmonare. Apele bogate în sulf sunt benefice în tratamentul afecțiunilor post-traumatice și al celor neurologice.

Tușnad, județul Harghita

Orașul-stațiune se află la poalele munților Harghita și Bodoc, în Cheile Oltului, depresiunea Ciucului. Proprietățile vindecătoare ale apelor sunt cunoscute încă din secolul al XVIII-lea când localnicii le foloseau în tratarea diverselor afecțiuni. În prezent, se găsesc 44 izvoare naturale, iar 4 dintre acestea sunt utilizate în tratamente pentru boli cardiovasculare, reumatism, nevroză astenică și boli ale aparatului locomotor.

Călimănești-Căciulata, județul Vâlcea

Localitatea Căciulata aparține de orașul Călimănești, fiind situată pe Valea Oltului. Apele minerale din stațiune sunt renumite pentru componența bogată de sulf, clor, brom, magneziu și calciu. Au fost amenajate mai multe bazine cu apă caldă, minerală, dedicată kinetoterapiei și electrohidroterapiei. Apele minerale sunt folosite pentru tratarea bolilor digestive, hepato-biliare, ale sistemului renal și respirator. 
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.