Stațiuni în care te poți retrage la final de toamnă

Anul acesta ne bucurăm de o vreme de toamnă blândă, perfectă pentru a colinda țara în lung și în lat. Dacă ești în căutarea unui loc în care să te retragi în așteptarea iernii, îți propunem un sejur plin de relaxare în cadrul acestor 3 stațiuni. 

Băile Tușnad, județul Harghita

Stațiunea balneoclimaterică Băile Tușnad, denumită și “Elveția mică a României,” este situată în inima județului Harghita, pe versantul vestic al muntelui vulcanic Ciomad, la o distanță scurtă de lacul Sfânta Ana. Poziționarea excelentă, aerul  puternic ozonat, bogat în ioni negativi, și proprietățile terapeutice ale apelor minerale, sunt doar câteva dintre lucrurile care au câștigat admirația turiștilor de pretutindeni, care vin aici pentru a se bucura de frumusețea sa naturală și de o gama largă de tratamente. Băile Tușnad este o destinație pe care o recomandăm atât celor care vor să savureze momente de relaxare dar și celor cu spirit aventurier, care au la dispoziție o mulțime de modalități de explora împrejurimile, urmând traseele de drumeție sau de ciclism.

Citește și: Top castele mai puțin cunoscute din România pe care le poți vizita toamna aceasta

Băile Felix, județul Bihor

Băile Felix este cea mai mare stațiune balneoclimaterică din România și se găsește în județul Bihor, la doar 8 kilometri distanță de Oradea, în comuna Sânmartin. Așadar, este locul perfect în care să te răsfeți după un city-break în Capitala Art Nouveau, bucurându-te de numeroasele beneficii ale apelor termale.  Atracția vedetă a stațiunii este lacul termal cu nuferi și lotuși, care adăpostește o mulțime de  specii rare, cum ar Nufărul Alb, Lotusul Sacru și Nufărul Termal. 

 Băile Govora, județul Vâlcea

La doar 21 km distanță de Râmnicu Vâlcea, într-un cadru natural spectaculos, compus din dealuri acoperite de păduri de brazi, molizi, stejari și fagi, se găsește Stațiunea Băile Govora- o oază de liniște, relaxare și sănătate. Apele din stațiune conțin printre cele mai mari concentrații de iod și brom din Europa, iar aerul este bogat în ioni negativi, benefic pentru tratamentul diferitelor afecțiuni respiratorii. Această destinație este recomandată celor care suferă de  bronșita cronică, traheobronșite, afecțiuni ale aparatului respirator și reumatismul degenerativ.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.