Top 10 unități de cazare în Iași, capitala istorică a României

Sursa foto: Claudiu Maxim/Shutterstock.com

Când a fost descrisă regiunea Iașiului în trecut, oamenii au folosit adesea numele de „Mică Roma”. Iași este un simbol al unei așezări responsabile care se dezvoltă cu succes fără a scăpa de reperele sale arhitecturale și își menține atmosfera antică.

Pe lângă repere interesante, acest oraș are o natură magnifică, cu vederi pitorești. Cunoscătorii de vin laudă vinul zonei pentru gustul său neobișnuit și aroma puternică.

Palatul Culturii este un punct de reper frumos al acestui oraș. În prezent, clădirea este recunoscută ca un reper important protejat de guvern. Construcția palatului s-a finalizat în 1925. Inițial, aceasta era o clădire a curții, dar soldații au locuit în el în timpul celui de-al doilea război mondial.

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi are sediul central în Palatul Culturii din Iași, unde funcţionează patru muzee de renume:
► Muzeul de Istorie a Moldovei
► Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”
► Muzeul de Artă
► Muzeul Etnografic al Moldovei.

Iată 10 unități de cazare din Iași de care ar trebui să știi:

Pensiunea Lavric

Unitatea de cazare Lavric Bistro Pension din Iaşi este situată la 1 km de centrul istoric şi include un restaurant cu terasă, care serveşte preparate culinare internaţionale. Proprietatea oferă acces Wi-Fi gratuit în întreaga clădire.

Camerele de la Lavric Pension Bistro au balcon, sunt dotate cu aer condiţionat şi includ o baie privată cu articole de toaletă gratuite, precum şi o zonă de relaxare cu TV cu ecran plat şi minibar. Oaspeții pot savura preparate din bucătăria italiană în restaurantul Il Pelicano din aceeași clădire.

Proprietatea se află la 500 de metri de autogară şi gară şi la 200 de metri de Catedrala Mitropolitană a Moldovei. În apropiere sunt disponibile locuri de parcare publice gratuite.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/persoană.

Hotel Bellaria

Conceput pentru a satisface şi cele mai exigenţe şi diverse gusturi, Bellaria este dotat cu tehnologii şi materiale de ultimă generaţie, de o calitate excepţională. Ambientul deosebit se caracterizează prin intimitate şi diversitate, orice client simţindu-se ca acasă în camerele puse la dispoziţie.

Arta completează decorul, Bellaria găzduind piese ale unor artişti plastici importanţi, precum pictorul Dragoş Pătrașcu sau ale sculptorilor Sorin Purcaru şi Ilie Bostan.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 145 de lei/persoană

Hotel La Castel

Elementele cu design rafinat sunt îmbinate armonios cu facilitățile de 4 stele, pentru a-ți oferi o experiență unică pe plaiurile ieșene.

Hotelul pune la dispoziție facilități de cazare ce constau în 27 de camere Single şi Double, 2 apartamente matrimoniale, 1 apartament Regal şi 1 suită SPA. Acestea îmbină în proporții perfecte confortul deplin și luxul discret, detaliile clasice și facilitățile moderne, pentru a oferi deopotrivă spațiu, lumină, eleganță și note contemporane în amenajare.

Hotelul şi Restaurantul La Castel*** au luat naştere din dorința unei tinere familii de a oferi ospitalitate de calitate şi de a crea evenimente unice şi speciale. Hotelul şi Restaurantul La Castel*** sunt amplasate într-un cadru natural de excepție, lângă pădure, în Copou

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 160 de lei/persoană.

Pensiunea Plopii fără soț

Situată la marginea oraşului Iaşi, Pensiunea La Plopii Fără Soţ oferă camere cu aer condiţionat, acces gratuit la internet Wi-Fi şi parcare gratuită, aflându-se la aproximativ 5 km de centrul oraşului. Fiecare cameră a Pensiunii La Plopii Fără Soţ oferă TV LCD cu canale prin cablu, birou, minibar şi baie privată cu duş sau cadă, uscător de păr şi articole de toaletă gratuite. Oaspeţii se pot bucura de mâncăruri internaţionale la restaurantul pensiunii sau se pot relaxa la bar. Pensiunea oferă şi o terasă.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 85 de lei/persoană

Hotel Eden

Hotel Eden este situat central, la doar câțiva paşi de Teatrul Național și de Biserica Mitropoliei. Capacitatea totala a hotelului este de 17 spații de cazare dintre care 16 camere duble și 1 apartament. Facilități camere: Tv, băi cu dușuri, Wi-fi gratuit, uscător de păr, aer condiționat, minibar.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/persoană

Unirea Hotel&Spa

Amplasat în centrul istoric al Iașului, în Piața Unirii, Unirea Hotel & SPA este o marcă de referință în domeniul hotelier, având cea mai mare capacitate de cazare din regiunea Moldovei și o experiență de peste 50 de ani în acest domeniu. Cele 186 camere spațioase asigură oaspeților noștri un nivel optim de relaxare și confort.

Dotat cu facilități moderne și ușor accesibil, Unirea Hotel & SPA este alegerea ideală atât pentru turismul de relaxare, cât și pentru cel de afaceri. Pentru oaspeții cazați în hotel, accesul la Unirea SPA este gratuit (piscină interioară, jacuzzi, zonă cardio și sală fitness Unirea Gym). În plus, se pot răsfăța cu masaje și tratamente wellness pentru beneficii complete asupra sănătății.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 125 de lei/persoană.

Ramada City Center

Hotelul este amplasat la kilometrul zero al orașului, chiar pe esplanada Complexului Comercial Palas, unul dintre cele mai noi și mai frumoase din întreaga Europa. Apropierea de principalele obiective turistice precum și linistea zonei, ferite de traficul și agitația urbana, îi asigură hotelului Ramada un amplasament ideal.

Ramada Iași City Center se adresează în egală măsură atât turismului de afaceri cât și celui de relaxare. Fie că te afli într-o delegație, participi la o conferință, ești în vacanță și treci prin Iași sau ai venit pentru un city-break, Ramada este locul de cazare ideal. 

Camerele sunt foarte plăcute și mereu îngrijite, facilitățile pentru conferințe sunt complete și dotările moderne.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 140 de lei/persoană.

Pensiunea Novis

Amplasată la doar câteva minute de centrul orașului în zona Bucium, Pensiunea Novis oferă echilibrul perfect între calitate și confort, oferind servicii de 4*, la prețurile celor de 3*. Construită într-un amalgam de modernism și rafinament, cu accent pe detaliu, Pensiunea Novis se distinge prin facilitățile și serviciile pe care le oferă clienților săi, veniți pentru afaceri sau odihnă în Iași. Ideală pentru întâlnirile de afaceri, Pensiunea Novis pune la dispoziția clienților săi: o sală de conferințe de 50 de locuri, un număr maxim de cazare de 15 locuri, dispuse în 8 camere, double/twin și un apartament spațios, modern și elegant, situat la ultimul etaj al clădirii.

Fiecare cameră are baie proprie, aer conditionat, LCD, acces la internet, balcon, minibar și telefon și se poate închiria atat în regim single cât și în regim double.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 70 de lei/persoană

Pensiunea Tătărași

Mobilierul din lemn masiv, draperiile groase și mocheta antistatică îți vor oferi un confort deosebit. Amplasată într-o zonă liniștită, pensiunea Tătărași asigură liniștea, frumusețea și discreția necesara unei odihne mult dorite. La cerere, unitatea de cazare poate asigura următoarele: plimbări cu – ATV, caleașcă, limuzină, tramvai de epoca, serviciu de rent a car și multe altele.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 60 de lei/persoană

Pensiunea Cristian

Pensiunea este amplasată în Iași, într-un cadru natural deosebit, lângă Pădurea Cetățuia, la 3,5 km de Palatul Culturii și Catedrala Mitropolitană. Pensiunea dispune de o curte generoasă (peste 2000mp), foișor, grătar și îți pune la dispoziție 22 locuri de cazare.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 120 de lei/persoană