Top 5 cimitire din Romania pe care sa le vizitezi de Halloween

Sursa foto: Artshot Photo/Shutterstock.com

31 Octombrie este ziua in care este sarbatorit Halloween-ul. Desi radacinile acestei sarbatori se regasesc intr-o festivitate celtica destinata celebrarii trecerii in anotimpul rece, americanii au reusit sa ii dea zilei de 31 octombrie o imagine cu totul aparte.

Daca vrei sa sarbatoresti Halloween-ul sau ziua Mortilor intr-un mod inedit, iti recomandam, asadar, sa vizitezi unul sau mai multe cimitire. Vei descoperi o atmosfera incredibila, o multime de povesti interesante si monumente deosebit de frumoase. Daca nu stii care sunt cimitirele pe care merita sa le vizitezi, iata un top al celor mai frumoase.

1. Cimitirul Vesel de la Sapanta. Este, fara doar si poate, cel mai cunoscut cimitir din Romania. Este recunoscut drept cel mai colorat cimitir din lume si se remarca prin povesti amuzante din vietile defunctilor. Desi este simplu, cimitirul impresioneaza prin versurile de pe cruci si merita sa fie vizitat cel putin o data in viata.

2. Cimitirul Bellu. Daca nu vrei sa mergi pana in Maramures pentru a descoperi cimitirul vesel, poti sa te opresti la cimitirul Bellu din Bucuresti. Este locul in care sunt inmormantati o multime de personalitati romane, printre care Eminescu, Creanga, Maria Tanase sau Amza Pelea. Nu doar numele celor inmormantati aici impresioneaza, ci si monumentele funerare care se evidentiaza prin frumusete. Daca nu esti din Bucuresti, pe Hotel Guru poti gasi cateva locuri de cazare excelente care sa iti permita sa vizitezi atat acest cimitir, cat si cel de pe locul 3 din topul nostru. Iata unde te poti caza!

3. Cimitirul Animalelor. Este un alt cimitir unic in care sunt comemorate animalutele de companie. Se afla in comuna Catelu si are sectiuni pentru fiecare specie in parte. Si monumentele de aici sunt impresionante si atractive.

4. Cimitirul evreiesc ” Filantropia”. Easte un alt loc de veci in care sunt ingropate o multime de personalitati precum mihail Sebastian, Iosiv Sava sau Barbu Nemteanu. In acest cimitir se regaseste si mormantul lui Adolf Hittler, insa nu personajul care a inspaimantat intreaga lume, ci un evreu palarieri care a trait in secolul al XI-lea.

5. Cimitirul Viu. Este un cimitir din Sulina recunoscut pentru varietatea mare de oameni care sunt inmormantati aici. Acest cimitir nu tine cont de religie, natie sau povesti, creand o diversitate uriasa.

Multe alte cimitire din tara pot fi considerate a fi adevarate muzee. Vizita intr-un astfel de loc trebuie sa fie privita drept o experienta de cunoastere a istoriei iar combinarea unei vizite cu o sarbatoare precum Halloween-ul sau ziua Mortilor poate sa transforme experienta intr-una de-a dreptul memorabila.