Top cele mai frumoase drumuri din România

„Este bine sa ajungi la destinație, însă, în cele din urmă, călătoria este cea care contează cu adevărat”, ne spune autorul american Ernest Hemingway. Dacă rezonezi cu aceste cuvinte , îți prezentăm câteva dintre cele mai frumoase drumuri din România, pe parcursul cărora te vei bucura de o experiență de neuitat. Iată care este topul nostru.

Transfăgărășan

Nu puteam începe această listă altfel, decât cu legendarul Transfăgărășan, care este considerat de către mulți ca fiind unul dintre cele mai frumoase drumuri din Europa și chiar din lume. Acesta străbate Munții Făgăraș, legând regiunile Muntenia și Transilvania, și se întinde de-a lungul a 152 de kilometri, fiind cel mai lung drum rutier din România. Cât timp îl parcurgi, își propunem să vizitezi lacul și cascada Bâlea, cetatea Poenari, și tunelul Capra.

Citește și: Via Transilvanica: atracții pe care le poți descoperi pe parcurs

Transrarău

Transrarău poartă reputația de „Drumul comorilor” și străbate munții omonimi, de-a lungul a 28 kilometri, la altitudinea de 1400 m, între localitățiile Chiril și Pojorata. Pe parcurs, ai ocazia să admiri o mulțime de peisaje de basm, și să admiri monumentele naturale Pietrele Doamnei și Șaua Fundu Colbului.

Transalpina

Transaplina măsoară 148 de kilometri și este cea mai înaltă șosea de la noi din țară, atingând altituinea maximă de 2145 m în Pasul Urdele. Drumul montan unește localitățile Novaci și Sebes și străbate județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Cât timp traversezi Transalpina, asigură-te că vizitezi mănăstirea și peștera Polovragi, peștera Muierilor, lacul vidra și hamacele din Baia de Fier.

Transbucegi

Transbucegi, cunoscut și sub denumirea de Drumul Babelor, este o rută montană fascinantă ce oferă acces către minunatul peisaj al Munților Bucegi. Drumul străbate serpentine spectaculoase și oferă priveliști uluitoare de-a lungul a 16 kilometri, între județele Prahova și Dâmbovița,

 captivând cu siguranță orice turist pasionat de aventură. Printre atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi în călătoria ta se numără lacul Bolboci, peștera Ialomiței și monumentele naturale Babele și Sfinxul.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.