Top stațiuni montane pe care trebuie să le vizitezi iarna aceasta

Fie că ești iubitor al sporturilor de iarnă sau că ai nevoie de puțină relaxare, acum este cel mai bun moment să pui la cale o escapadă montană. Am pregătit pentru tine o listă a celor mai frumoase stațiuni de la noi din țară, astfel încât să ai parte de sejurul perfect iarna aceasta! Iată care sunt propunerile noastre.

Poiana Brașov, județul Brașov

Poiana Brașov este una dintre cele mai populare stațiuni montane grație celor 9 pârtii de schi, care sunt luate cu asalt an de an de către o mulțime de turiști. Este, de asemenea, cea mai mare stațiune montană din România și se bucură de un renume care a ajuns chiar și peste hotare. Se întinde de-a lungul a 25 de kilometri și este situată la poalele munților Postăvaru, la altitudinea de 1030 m.

Citește și: Rezoluții de An Nou: locuri pe care să le descoperi în România în 2023

Straja, județul Hunedoara

Stațiunea Straja din județul Hunedoara aparține orașului Lupeni și se află la altitudinea de 1445 metri, în inima munților Vâlcan. Acolo vei găsi 7 pârtii amenajate pentru ski, snowboard și săniuș, printre care se numără pârtiile Canal, Lupului și Mutu. Îți recomandăm să vizitezi Schitul Straja și Crucea din Metal, cât timp te afli acolo.

Sinaia, județul Prahova

Orașul din Valea Prahovei găzduiește faimoasa stațiune Sinaia, care este situată pe versantul sud-estic al masivului Bucegi, la altitudinea de 1055 m. Se află la 125 kilometri distanță de București și poate fi accesată prin intermediul DN1. Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție 5 pârtii, amenajate pe diferite grade de dificultate, precum Gondola, Carp și Drumul de Vară.

Predeal, județul Brașov

Predeal este cel mai înalt oraș din România și este situat la altitudinea de 1110 metri, într-o depresiune adăpostită de munții Bucegi, Baiu, Piatra Mare și Postavarul. Este destinația ideală pentru desfășurarea sporturilor de iarnă, căci zăpada este prezentă timp de aproximativ 100 de zile pe an. Aerul din stațiune este bogat în ozon, fiind benefic în cazul afecțiunilor pulmonare și al neurasteniei.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.