Transbucegi: ce poți vizita în zonă

Transbucegi sau Drumul Babelor este o rută spectaculoasă de acces către munții Bucegi, cu serpentine și priveliști uimitoare, care vrăjesc orice turist dornic de aventură. Pe scurt, este mai mult decât un drum, căci parcurgerea sa reprezintă o experiență memorabilă în sine. Iată care sunt atracțiile pe care le poți vizita de-a lungul său.

Lacul Bolboci, județul Dâmbovița

Lacul de acumulare mai este cunoscut sub denumirea de „Marea din Bucegi” și se găsește chiar în inima munților, între Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei. Înconjurat de stânci impunătoare și păduri dese, Lacul Bolboci oferă priveliști impresionante și un cadru natural deosebit pentru turiștii dornici de relaxare și recreere. Aici se pot desfășura activități precum pescuitul, ciclismul și drumețiile, căci există numeroase trasee care duc spre alte atracții faimoase.

Citește și: 3 atracții pe care le poti vizita pe litoral vara aceasta

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței este o bijuterie subterană, situată la altitudinea de 1660 de metri. Cunoscută și sub numele de „Peștera Regilor”, acesta cuprinde o serie de galerii și săli, care ascund o mulțime de formațiuni stâncoase spectaculoase, mărturie a măiestriei naturii. Înainte de a pătrunde în lumea subterană, îți propunem să vizitezi Mănăstirea Peștera Ialomiței, plasată într-un peisaj unic, între stânci. Cum ajungi acolo? Dacă alegi să folosești mașina, vei putea ajunge foarte aproape de intrarea în peșteră. O altă opțiune este să utilizezi telecabina din Stațiunea Bușteni, până la Babele. Pe parcursul călătoriei vei avea parte de o priveliște captivantă a munților Bucegi.

Babele și Sfinxul

Turiștii care doresc să viziteze faimoasele atracții Babele și Sfinxul, au la dispoziție mai multe variante de traseu, care pornesc de la finalul drumului Transbucegi, iar cea mai accesibilă dintre acestea este Drumul Babelor. Traseul este marcat cu bandă galbenă, are o durată de aproximativ o oră și se sfârșește la Cabana Babele. Chiar lângă aceasta, se înalță celebrul monument natural Babele, iar la doar câteva minute depărtare se găsește și Sfinxul, într-un peisaj natural desprins din basme.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.