Turist în Craiova: ce atracții nu trebuie să îți scape

Plănuiești un city-break în orașul de pe malul Jiului? Fie că vorbim de arhitectura impresionantă, de istoria sa bogată sau de atracțiile sale culturale, Craiova are multe lucruri interesante de oferit călătorilor. Am pregătit pentru tine o listă cu câteva atracții pe care să nu le ratezi atunci când vizitezi Craiova. Iată care sunt acestea. 

Parcul Nicolae Romanescu

Parcul Nicolae Romanescu este una dintre cele mai populare atracții din oraș, și este, totodată, al treilea parc ca mărime din Europa, întinzându-se pe o suprafață de 90 de hectare. Acesta cuprinde un hipodrom, un pod suspendat, un lac cu două insule, o grădină zoologică și numeroase alei pentru plimbări relaxante. Parcul a fost construit în secolul al XIX-lea, după planurile arhitectului francez Édouard Redont, în locul în care se afla moșia familiei Bibescu.

Citește și: 4 clădiri neobișnuite din România

Muzeul de Artă

Călătorii cu apetit cultural trebuie neapărat să facă o vizită la Muzeul de Artă, care este amplasat în cadrul uneia dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, Palatul Constantin Mihail. Colecția muzeului cuprinde peste 8000 de lucrări realizate de către artiști autohtoni și europeni, precum: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian și Theodor Pallady. Cele mai valoroase obiecte de artă din colecția muzeului sunt cele 6 lucrări semnate de către Constantin Brâncuși, și anume: Vitellius, Cap de fată, Cap de copil, Fragment de tors, Domnișoara Pogany și Sărutul.  

Casa Băniei

Ești gata de o lecție de istorie interactivă? Casa Băniei este cea mai veche clădire civilă din Craiova, fiind construită în secolului al XV-lea de către boierii Craiovești. Ulterior, în anul 1699 aceasta a fost reconstruită de către domnitorul martir Constantin Brâncoveanu. De-a lungul istoriei sale tumultuoase, clădirea a fost incendiată de mai multe ori și a trecut prin diverse administrări și transformări. Din 1966, Casa Băniei găzduiește Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei, care organizează expoziții permanente și temporare, precum și diverse evenimente culturale, cum ar fi simpozioane, lansări de carte sau proiecții de filme etnografice. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.