3 atracții din Munții Rodnei pe care nu trebuie să le ratezi

Visezi cu nerăbdare la următoarea ta aventură montană cu peisaje din basme, aer curat și relaxare din plin? Îți propunem o escapadă în munții Rodnei, în care să te bucuri de frumusețea naturii. Iată 3 atracții pe care nu trebuie să le ratezi.

Lacul Iezer

Lacul glaciar Iezer este cunoscut pentru forma sa unică, care, privită de pe creastă, este asemănătoare cu cea a României pe hartă. Acesta se găsește la altitudinea de 1.825 m, la poalele vârfului Pietrosu și măsoară o suprafață de 3450 mp. Pentru a ajunge la el vei porni din  Borșa, urmând traseul marcat cu bandă albastră, până la Stația Meteo Iezer. Continuând, vei ajunge în scurt timp la lac, unde îți vei putea trage sufletul, în timp ce admiri munții oglindiți pe suprafața sa. Este posibil ca în această zonă să întâlnești mai multe animăluțe simpatice precum marmotele și capra neagră. 

Citește și: 4 clădiri neobișnuite din România

Vârful Pietrosul

Dacă ești experimentat în ceea ce privește drumețiile și vrei să te bucuri din plin de priveliștea panoramică de vis, îți propunem să explorezi traseul  dinspre lacul Iezer către Vârful Pietrosu, cel mai înalt vârf al Carpaților Orientali, situat la altitudinea de 2303 m. Urcarea poate fi dificilă din cauza diferenței mari de nivel și a porțiunilor înguste, însă efortul va fi răsplătit la final, cu siguranță. 

Cascada Cailor

Cascada Cailor este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din țara noastră, fiind, totodată, și cea mai mare cascadă din România, cu o cădere de 90 de metri. Aceasta se găsește la altitudinea de 1300 m, în apropiere de Borșa și poate fi accesată fie la pas, fie cu ajutorul telescaunului. Cascada și-a dobândit numele ca urmare a unei legende  locale. Conform acesteia, Muntele Piatra Rea era locul preferat al localnicilor pentru a-și ține hergheliile de cai de la primăvară până în toamnă. De-a lungul timpului, ursul încerca adesea să prindă o pradă ușoară printre zecile sau chiar sutele de cai ce pășteau pe munte. Cu toate că ursul nu putea să îi atace în zonele deschise, acesta încolțea caii în  prăpăstiile de la actuala Cascadă a Cailor. Aici, animalele erau adesea forțate să aleagă între a fi prădate sau a se arunca în abis. Ca urmare, întreaga zonă a primit denumiri care să amintească de aceste întâmplări. 

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.