Un weekend in familie la Sovata

Salina-PraidStatiunea Sovata din muntii Ghiurghiului se afla la aproximativ 500 de metri altitudine, intr-o zona de dealuri inalte si impadurite, situate in imediata apropiere a Muntelui de Sare. Este unul dintre locurile de vacanta perfecte din Romania care sunt trecute prea des cu vederea de turisti datorita lipsei de promovare a acestei statiuni pitoresti. Sovata este un loc al odihnei, al relaxarii, al drumetiilor si al momentelor de neuitat petrecute in familie, loc ce poate fi vizitat pe tot parcursul anului. Pe timp de vara se pot face drumetii,  iarna turistii putandu-se bucura de partiile de schi si sanius.

Cazare la Sovata

Cazarea in Sovata poate fi aleasa in functie de scopul scurtei vacante. Datorita potentialului balnear valorificat al statiunii, cele mai multe optiuni de cazare din zona ofera variante de weekend-uri wellness pentru intreaga familie. Weekend-ul in Sovata este o oportunitate de a combina timpul relaxant petrecut in familie cu o cura de energie si sanatate potrivita pentru orice varsta.

Danubius Health Spa Resort de 4 stele din Sovata se numara printre hotelurile care au pornit sa valorifice potentialul Sovatei ca loc ideal pentru vacante scurte de weekend in familie si propune un pachet special “Weekend Welness in familie” ce contine:

  • Gimnastica de dimineata in piscina.
  • Acces nelimitat la centrul Spa ultramodern, dotat cu saune cu aburi, infrasaune, saune finlandeze, bai Kneipp, bazine cu apa sarata, jacuzzi si piscine atat pentru adulti cat si pentru copii.

La polul opus se afla numeroasele pensiuni rustice din zona. Un exemplu excelent il reprezinta Pensiunea Robika din Sovata, asezata in imediata apropiere a celor mai importante puncte turistice din statiune. Pensiunea este un loc ideal pentru familiile cu copii mici, fiind localizata intr-o zona linistita si dispunand de curte cu loc special de joaca amenajat pentru copii.

Activitati de weekend in Sovata

Modul in care se desfasoara un weekend in Sovata tine foarte mult de anotimp dar si de cat de favorabila este vremea in perioada de vizita. Fie ca soarele incalzeste peisajul pitoresc al statiunii sau ca zapada ii acopera partiile, Sovata ramane o destinatie ideala pentru o mini vacanta petrecuta in familie.

Pe timp de iarna, un weekend la Sovata inseamna schi si sanius pentru cei mici, pentru ca la hotel sa se poata incalzi cu Spa, piscina, Jacuzzi sau sauna.

Sovata isi dezvaluie cu adevarat comorile si frumusetile zonei in anotimpul cald, atunci cand vremea este ideala pentru drumetii.

Corund – Corund este comuna aflata la 18 km de Sovata, pe drumul national 13A. Corund este renumita in intreaga zona pentru ceramica sa populara, fiind centrul olaritului popular in Transilvania. Vacanta in Sovata poate fi pastrata mereu in amintiri cu o vizita la Corund, unde fiecare gospodarie este transformata intr-un atelier si de unde turistii pot cumpara direct de la mesterii olari fabricanti de suveniruri reprezentative pentru culturala populara a acestei zone aparte.

Salina Praid – Un loc ce ii impresioneaza pe cei mici la fel de mult ca pe adulti este Salina Praid, cea mai mare mina de sare din aceasta zona a Europei.

Drumul catre Salina Praid se face cu o cursa speciala de autobuz ce trece printr-un tunel lung de 1.5 km.

Interiorul salinei este complet diferit fata de ceea ce si-ar imagina turistii ce o viziteaza pentru prima oara. La 120 de metri adancime, dupa o cursa relativ scurta cu autobuzul si dupa coborarea a 300 de trepte abrupte, turistii sunt intampinati de un adevarat oras subteran, cu cafenele, terenuri de joaca pentru copii, biblioteci si chiar sali de biliard. Zona are un puternic efect terapeutic pentru bolile respiratorii.

Program

  • Luni – Duminica: 8:00 – 15:00

Pret bilete

  • Adulti – 22 lei
  • Elevi, Studenti – 12 lei
  • Copiii sub 3 ani – gratuit

Pret parcare autoturisme si motociclete: 5 lei

Lacul Ursu – Statiunea Sovata se afla in imediata a apropiere a 9 lacuri, dintre care 6 cu apa sarata, doua cu apa dulce si un lac-mlastina.

Daca lacul-mlastina (Lacul Serpilor) este prea periculos pentru familiile cu copii, Lacul Ursu in schimb este ideal pentru o scurta drumetie intr-una din zilele de weekend petrecute in Sovata alaturi de familie.

Lacul Ursu este cel mai cunoscut lac din zona, aflandu-se in topul celor mai mari lacuri sarate de pe intreg continentul. Inconjurat de paduri si aflat la o altitudine de 502 m, lacul Ursu ce se intinde pe o suprafata de 40.000 metri patrati are o adancime maxima de aproximativ 19 m.

Pe lac este amenajat un strand cu proprietati balneoclimaterice ce functioneaza pe toata perioada calda.

Program

  • Luni – Duminica: 10:00 – 18:00 (pauza intre orele 13:00 si 15:00 perioada in care nu este permis accesul in lac)

Pret bilet

  • Adulti – 20 lei
  • Copii – 15 lei