Unde putem gasi partii de ski in Moldova?

Partia de ski CarlibabaAi vizitat asta – vara celebrele manastiri din Moldova? Ei bine, acum te invitam sa mai faci o vizita in zona, de data asta doar pentru distractie si ski. De ce sa alegi aglomeratia din Valea Prahovei, cand exista si alte locuri de poveste, pline cu zapada si oferte atractive?

In caz ca prietenii tai sau ceilalti membri ai familiei nu stiu sa skieze (si nici nu sunt tentati sa urmeze niste cursuri de ski), exista suficiente zone in care pot patina, se pot da cu saniuta, pot face snowboarding sau sa alunece pur si simplu pe partiile de tubbing.

Vatra Dornei

Este de departe cea mai cunoscuta statiune din nordul Moldovei, celebra fiindca detine a doua cea mai lunga partie de ski din tara (Dealu Negru, 3 km lungime). De asemenea, pe partiile din Vatra Dornei puteti practica snowboarding-ul, puteti inchiria sanii sau snow-mobile. Si daca nici asta nu va este pe plac, atunci puteti face „o tura” cu ATV-ul in mijlocul naturii, ca sa va vina cheful de distractie.

Lasand la o parte sporturile de iarna, statiunea Vatra Dornei este o adevarata oaza de liniste, pe care ti-o ofera in primul rand cei cinci masivi muntosi ce o inconjoara: Bistrita, Calimani, Giumalau, Rodna si Obcina Mestecanis. Amatorii de ski au la dispozitie patru partii: Dealu Negru (3 km, dificultate medie, dotata cu instalatie de transport telescaun), Parc 1 si Parc 2 (900 m si 550 m, dotate cu un baby – schi pentru copii si un teleski) si Veverita (850 m, nocturna, zapada artificiala, skipass).

Cu atatea sporturi de iarna, era oarecum normal ca statiunea sa fie gazda Serbarilor Zapezii, eveniment care se organizeaza in fiecare an in perioada ianuarie – februarie. Atunci este perioada in care Vatra Dornei devine un furnicar de turisti romani si straini, care vin doar pentru zapada si distractie.

Te ajutam si cu cateva oferte de cazare in Vatra Dornei, pe care le gasesti aici.

Carlibaba

Ski sau snowboard puteti face si la Carlibaba, localitatea suceveana aflata la 36 de kilometri distanta de Vatra Dornei, in care exista doua partii amenajate. Magura 1 are o lungime de 1 km, o diferenta de nivel de 207 metri si un grad mediu de dificultate. Cea de-a doua partie din statiune este Magura 2, destinata incepatorilor datorita gradului sau de dificultate (usoara) si cu o diferenta de nivel de 125 metri.
Ambele partii sunt dotate cu teleski, insa niciuna din ele nu are instalatie de iluminare nocturna.

Campulung Moldovenesc

Si aceasta statiune a intrat de ceva vreme in atentia pasionatilor de ski, in special datorita stratului gros de zapada cu care este binecuvantata in fiecare an – intre 30 si 50 cm. Este un atu pe care il simti cu placere in special in iernile in care Dumnezeu este mai putin darnic cu noi in privinta omatului. Autoritatile vor sa profite si ele de acest avantaj, anuntand ca intentioneaza sa construiasca in aceasta statiune din Moldova o partie de 4,5 km.

Pana atunci insa, aveti la dispozitie suficiente partii amenajate pentru ski alpin (la Runc – 400 m lungime, partie de dificultate medie, dotata cu teleski, si Rarau – 300 m lungime, dificultate medie, teleski), ski fond si biatlon (la Bodea). Amatorii de sanius se pot distra in voie pe pantele din jurul orasului si pe dealul Cucoara.

Cozla

Cele doua partii de ski de la Cozla devin atractia principala a statiunii din judetul Piatra – Neamt, mai ales ca – fiind relativ noi – dotarile sunt pe masura unor standarde ridicate: au plase de siguranta, stalpi si parapeti pentru protectia skiorilor, instalatii pentru zapada artificiala si instalatii pentru nocturna.

Partia Cozla 1 are o lungime de 965 m, un grad de dificultate mediu, diferenta de nivel fiind de 325 m. Este destinata skiorilor experimentati. Partia Cozla 2 este mai lunga (2,3 km), dar mai usoara si cu o diferenta de nivel de 260 de metri. Este destinata incepatorilor. Statiunea dispune si de o partie de tubbing, de dimensiuni reduse, dar extrem de atractiva in special pentru copii.

Slanic Moldova

In zona de nord a statiunii Slanic Moldova din judetul Bacau, amplasata pe versantul nordic al Muntilor Nemira, a fost inaugurata anul acesta o partie de ski prevazuta cu telescaun, instalatie de zapada artificiala si nocturna. Asa ca, daca va hotarati sa skiati pe partia de la Slanic Moldova in aceasta iarna, va veti numara printre primii sai turisti.

Este o partie de categorie „usoara”, cu o lungime de aproximativ 1,5 km, 38 de metri latime si o diferenta de nivel de 240 de metri.
Ca locatie, partia din Slanic Moldova se afla in spatele complexului Cerdac din statiune. Pentru cazare in localitate, va invitam sa accesati ofertele de aici.

Sucevita si Malini (Pojorata)

Moldova este o sursa inepuizabila de atractii turistice si parca in fiecare an vrea sa ne surprinda cu locuri noi. Partiile de la Sucevita si Pojorata – Malini sunt mai putin cunoscute de turisti, insa asta nu le stirbeste cu nimic din frumusete.

Partia din Sucevita nu este foarte mare, are doar 300 de metri lungime si un nivel de dificultate usor, amanunte care o fac sa devina perfecta pentru familiile cu copii. Partia se afla in spatele hanului Bucovina si dispune si de teleski (pe care nu puteti sa contati 100%, pentru ca nu are un program fix de functionare).

Partia din comuna Malini incepe sa creasca si ea in popularitate, dupa ce localitatea a fost blagoslovita cu o partie de dificultate medie si o lungime de 800 de metri (care functioneaza zilnic). Instalatia de teleski provine din Austria si are o lungime de 520 de metri.