Unde sa iti petreci Pastele in Romania?

Sighisoara, foto Dziewul

© Dziewul / Shutterstock.com

Cum vremea de afara este atat de frumoasa si de calda, parca ai simti nevoia unei mici evadari din cotidian. Si chiar din oras. Mini-vacanta de Paste este motivul perfect pentru o iesire in aer liber, iar in Romania sunt o multime de locuri frumoase in care poti sa te relaxezi si, de ce nu, sa te rasfeti. La munte, la mare, ori intr-un oras de poveste. Travelminit vine cu cateva sugestii si oferte de pret unde sa iti petreci Pastele in Romania. Iata care sunt:

Intr-un oras cu aer medieval

Vorbeam mai devreme de orase de poveste? Cu siguranta Sibiul este unul dintre ele. Atmosfera medievala a orasului si a imprejurimilor sale sunt perfecte pentru momentele acelea in care vrei sa-ti limpezesti gandurile si sa-ti umpli sufletul de frumos. Iar la Sibiu ai atatea resurse! Stradutele pietruite cu povesti vechi de cateva secole, casele si curtile ingrijite, pline de flori, oamenii veseli si primitori, ca sa nu mai vorbim de satele din Marginimea Sibiului, cu traditiile si obiceiurile lor. No, ce loc ar fi mai potrivit pentru o sarbatoare crestineasca asa frumoasa?

Pensiunea Casa Sibianului, situata pe una dintre cele mai vechi strazi din Sibiu – departe de forfota orasului, dar totusi atat de aproape de centrul sau istoric -, vine cu o oferta de Paste de nerefuzat. Mai ales ca pensiunea se afla la 250m de Catedrala Metropolitana din Sibiu, unde poti participa la slujba de Inviere. Ai la dispozitie doua oferte de cazare pentru perioada 1-4 mai, cu sau fara mic dejun.
Cazare cu mic dejun: 180 lei/noapte camera dubla, 150 lei/noapte camera single si 210 lei/noapte camera tripla
Cazare fara mic dejun: 140 lei/noapte camera dubla, 120 lei/noapte camera single si 180 lei/noapte camera tripla
Pensiunea dispune de camere cu baie proprie, incalzire centrala, bucatarie utilata, parcare si internet wireless gratuit.

Un alt oras medieval este Sighisoara, iar daca vrei o locatie “de poveste”, alege Hotel Cavaler****. Legenda spune ca, demult, in aceste locuri traia un cavaler care apara localitatea de dusmani. In fiecare seara, cavalerul obisnuia sa coboare la poalele Cetatii Sighisoara si sa-i admire zidurile. Si tot legenda spune ca in amintirea sa a fost ridicat acest hotel cu ferestre care dau spre cetate, oferindu-le oaspetilor privelisti minunate. N-ai vrea sa le admiri si tu?

Pentru mini-vacanta de Paste exista o oferta speciala, cu 3 nopti de cazare in camera dubla (in perioada 29 aprilie – 2 mai 2016) cu mic dejun inclus si un program interesant: cina de bun venit pe 29 aprilie, cina speciala si concert de vioara pe 30 aprilie la pranz, gustare pascala duminica dimineata, pranz la pensiunea Stejarul si cina festiva de Pasti.
In plus, hotelul organizeaza in aceste zile ateliere de creatie pentru copii, turul cetatii medievale (cu tobosarul cetatii si garda de onoare) si ofera acces in centrul Spa al hotelului (sauna uscata si umeda, piscina interioara si camera de relaxare).
Tariful pentru tot acest pachet este de 1300 de lei/persoana.

Intr-o zona linistita

Ascunsa intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, zona turistica Bran este destinatia ideala pentru o iesire la munte. Linistea si peisajul montan plin de verdeata, atractiile turistice numeroase si locurile de cazare cu gazde primitoare pot fi cadrul perfect pentru vacanta de Paste. Daca mesele ti se par prea copioase si simti nevoia de putina miscare, ai la dispozitie obiective care sa-ti bucure ochii: Cheile Gradistei, Pestera Dambovicioara, parcul National Piatra-Craiului, Castelul Bran si Cetatea Rasnov sunt in imediata apropiere a localitatii.

Dintre zecile de oferte de cazare, Travelminit iti sugereaza sa alegi oferta de Paste a hotelului Hillden Lodge & Restaurant Simon Bran***. Situat la 5 km de centrul statiunii Bran, hotelul ofera oaspetilor sai o atmosfera eleganta si primitoare. Dispune de 15 camere spatioase (camera single, camera dubla, apartamente standard si apartamente junior), restaurant, bar, sala de conferinte, loc de joaca pentru copii. Toate camerele sunt dotate cu minibar, DVD player, TV LCD, internet wireless gratuit, telefon, seif, baie cu uscator de par si articole de baie gratuite, parcare proprie monitorizata. Pachetul de Paste contine 3 nopti de cazare in perioada 29 aprilie – 2 mai si meniu special:

Gustari: aspic ou cu legume, somon afumat pe pepene galben, frigarui exotice cu creveti si branzeturi cu legume, rulada de curcan sau caprioara cu fructe, tartine cu icre de manciuria si caviar, pomelo cu branza si cosulet de kiwi, rulouri de drob de miel cu legume, mini cheesecake cu rosii si branza, chiftlute suedeze cu merisoare, drob de miel.
Fel principal: bors de miel sau ciorba de curcan cu taitei de casa, cotlet de miel in suc de citrice, salata de rucola cu rosii cherry si valeriana, cartofi noi cu rozmarin
Tort special
Dupa slujba de Inviere, oaspetii sunt asteptati cu cozonac, pasca si oua rosii (toate preparate in bucataria proprie) si o petrecere cu DJ.
Tariful este de 550 lei/persoana/camera dubla.

Daca alegeti ca anul acesta sa vizitati Romania, nu uitati ca pe portalul Travelminit gasiti cazare in peste 1800 de locatii din toata tara, pe care le puteti rezerva online cu doar cateva click-uri si cu plata la receptie.