Vacanta la ski – 5 unitati de cazare la munte

SkiDaca te gandesti sa-ti petreci sfarsitul de an pe partiile din Romania sau iei in calcul o vacanta la ski, iti oferim ocazia de a alege una din cele 5 unitati de cazare de mai jos, selectate de Travelminit. Toate sunt situate in statiuni renumite pentru sporturile de iarna, aproape de partiile de ski.

Cabana Transalpina din Ranca

Desi a fost infiintata acum mai bine de 80 de ani, statiunea montana Ranca se afla la o altitudine de 1650 de metri, plasand-o printre statiunile montane cu un mare potential sportiv. La Ranca exista cateva partii de ski care atrag an de an un numar mare de amatori ai sporturilor albe, mai ales ca peisajele oferite de masivul Parang, varful Papusa, muntii Capatanii sai muntii Retezat sunt minunate. Nu degeaba Ranca a fost denumita “bijuteria Parangului”.

Daca optezi pentru aceasta statiune, poti sa iti faci rezervari la Cabana Transalpina, amplasata chiar langa partia de schi Ranca1. Cu toate acestea, locatia este foarte linistita, perfecta pentru o vacanta relaxanta; cea mai apropiata cabana se afla la o distanta de 500 de metri. Proprietarii cabanei au amenajat 8 camere duble si triple, dotate cu balcon, baie proprie si internet wireless. De asemenea, cabana dispune si de o bucatarie complet utilata, pusa la dispozitia turistilor.

Tarif*: 89 lei camera dubla sau tripla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Iris din Vatra Dornei

Statiunea Vatra Dornei, amplasata in nordul Moldovei, nu mai are nevoie de prea multa prezentare; cei care practica sporturile de iarna stiu ca aceasta este una dintre cele mai frumoase si mai linistite statiuni montane din Romania. Nu suntem subiectivi cand afirmam asta, dar cum ar putea fi o statiune inconjurata de cinci munti altfel decat fermecatoare? Imagineaza-ti cum ar fi sa te trezesti dimineata si sa-ti bei cafeaua pe balconul camerei, in aerul puternic si curat, filtrat de muntii Giumalau. Sau de padurile de brazi din muntii Bistritei, Rodnei, Calimani ori Obcina Mestecanis. La Vatra Dornei te poti bucura de toate acestea. Si unde mai pui ca statiunea ofera turistilor patru partii de ski dotate cu tot ce le trebuie: partia Dealu Negru (are o lungime de 3 km, dificultate medie si este dotata cu telescaun), partiile Parc 1 si 2 (au 900m lungime, respectiv 550m si sunt dotate cu un baby-ski pentru copii si un teleski) si partia Veverita (cu o lungime de 850m, instalatie nocturna, tun de zapada artificiala si skipass).

Ca varianta de cazare exista Pensiunea Iris, care-si intampina turistii intr-o locatie frumos amenajata intr-o cladire de la sfarsitul secolului XIX. Cu un aer usor interbelic, spatiile de cazare sunt foarte generoase si au o cromatica eleganta si subtila. Pensiunea dispune de 4 camere duble si 3 camere duble de lux, toate avand baie proprie, TV, minibar si internet.

Tarif*: 180 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Casa Soarelui din Sinaia

Sinaia este, de departe, cea mai populara statiune pentru ski, desi este printre cele mai aglomerate. Este lesne de inteles si de ce: Sinaia are 14 partii de ski cu grade diferite de dificultate si gazduieste doua dintre cele mai frumoase castele din Romania – Peles si Pelisor, foste resedinte regale. O vacanta petrecuta in Sinaia, fie ea de ski sau pur si simplu de relaxare, nu este completa fara o vizita la castel.

Iti sugeram sa te cazezi la Pensiunea Casa Soarelui, care se bucura de o locatie deosebita; este amplasata chiar in centrul statiunii, dar intr-o zona linistita, aproape de statia de telecabina cu care poti urca la partiile de pe platoul Bucegilor.

Tarif*: 150 delei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel Cindrel**** din Paltinis

Renumele statiunii montane Paltinis, din judetul Sibiu, este cunoscut de mai bine de un secol. A fost fondata in 1894, timp in care trei dintre unitatile sale turistice au fost declarate monumente istorice; este vorba despre Casa Turistilor, Casa Medicilor si Sala Monaco. La Paltinis exista doua partii de schi: partia Oncesti, de 1,15km lungime, cu instalatie nocturna si telescaun si partia Daneasa – de 450m lungime, cu teleschi. Pe langa acestea, statiunea dispune de inca cinci partii pentru amatorii de ski.

Hotel Cindrel poate fi o optiune foarte buna de cazare, datorita amplasarii la doar cateva minute distanta de partia de ski si de telescaun. In plus, hotelul dispune de piscina interioara si sala de fitness.

Tarif*: 200 delei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Andreea**** din Baisoara

Mai putin cunoscuta, statiunea Baisoara din masivul Muntele Mare se afla in Ardeal, la circa 60km de Cluj-napoca. Privelistea oferita de pe partiile de ski amenajate pe muntele Baisorii este superba: daca vremea este prielnica, poti vedea Cheile Turzii si chiar muntii Maramuresului. Este vorba de Partia mare, care are o lungime de 1,2 km, dificultate medie si este dotata cu teleski. La 500m de partie se afla Pensiunea Andreea, care pune la dispozitia turistilor un centru Spa cu piscina interioara, cada cu hidromasaj, sauna si camera de relaxare.

Tarif: 220 lei camera dubla/noapte

Nota: * tarifele sunt valabile pentru 16-17 ianuarie 2016.

Pentru cazare, intra aici!