Vacanță la ski și săniuș: top 10 cazări în Păltiniș, Sibiu

Pentru că iarna încă nu s-a terminat, noi îți recomandăm un sejur la schi și săniuș la 32 de kilometri de Sibiu, în Păltiniș.

Stațiunea turistică Păltiniș se află pe versantul nord-estic al Munților Cindrel și este situată la o altitudine  de 1448 de metri. Este considerată a fi prima și cea mai veche stațiune montană a Carpaților și a doua cea mai înaltă din România. 

Am  pregătit pentru tine o listă cu 10 unități de cazare din Păltiniș, astfel încât să ai un sejur de vis, alături de ce idragi. 

Castelul de Piatră

Situat la o altitudine de 1400 de metri, în mijlocul unei păduri, Castelul de Piatră este alegerea potrivită pentru un sejur inedit. Oferă cazare în sistem self-catering, piscină interioară, terasă, grădină cu facilități de grătar, Wi-Fi gratuit și parcare gratuită. Cea mai apropiată pârtie de schi se află la aproximativ 1,15 km.

Toate camerele de la Castelul de Piatră au balcon cu vedere la munte, baie privată cu duș și articole de toaletă gratuite. Oaspeţii au la dispoziţie un living comun, cu zonă de relaxare şi TV, zonă de relaxare, piscină interioară, saună, jacuzzi și ciubăr exterior. De asemenea, există o bucătărie comună complet utilată, cu zonă de luat masa.

Hotel Castelnor

Unitatea de cazare se află la aproximativ 1,9 kilometri de Pârtia de Schi Păltiniș și oferă camere duble superioare, standard sau deluxe și apartamente.

În cadrul hotelului poți apela la servicii de wellness, cum ar fi sauna umedă sau uscată, tratamente corporale sau pentru afectiuni respiratorii. Și, pentru că a fi în vacanță nu înseamnă a renunța la obiceiurile sănătoase, îți poți continua antrenamentele zilnice la sala de sport din incinta hotelului.

Pensiunea Vălari

Pensiunea Valari este situată într-o zonă liniștită, departe de agitație și aglomerație, în stațiunea Păltiniș, în proximitatea zonei Vălari.

Cabana dispune de 5 camere cu baie proprie, living, loc de luat masa și bucătărie, iar terasa pensiunii oferă priveliști spectaculoase asupra Depresiunii Sibiului și a  munților Făgăraș.

Pensiunea se închiriază integral, pentru minim 2 nopți, și are o capacitate totală de 14 persoane. Pârtia de Schi Păltiniș se află la o distanță de aproximativ 6 kilometri.

Pensiunea Romantic Belvedere

Pensiunea Restaurant Romantic Belvedere Păltiniș se află la cota 1400 m, la intrarea în stațiunea Păltiniș, cu vedere spre munții Făgăraș. Este situată în apropierea pârtiei de schi Păltiniș (3 km) și, totodată, în apropiere de Arka Park – tiroliene.

Pensiunea Romantic Păltiniș este compusă dintr-un complex de 2 vile, fiecare având 18 camere cu băi proprii, situate la 10 metri una de cealaltă, în aceeași curte.

Capacitatea totală de cazare este de 80 de locuri, iar vilele pot fi închiriate integral sau pe cameră.

Pensiunea Rara

Pensiunea Rara, aflată la 700 de metri de pârtia de schi, dispune de 12 camere, cu o capacitate totală de 31 de persoane.

În cadrul unității de cazare se află și un restaurant propriu, cu șemineu și terasă cu vedere la pârtie,  de o capacitate de 40 de persoane.

Pe lângă zilele petrecute la schi, în funcție de preferințe, există posibilitatea de a fase drumeții în aer liber  sau tururi cu bicicletele, în funcție și de anotimp.

Pensiunea Curmătura Ștezii

Situată la 9 kilometri de Pârtia de Schi Păltiniș, pensiunea Curmătura Ștezii este ideală pentru grupurile mai mari sau sejururile în familie.

Dispune de 15 camere cu băi proprii și are, în total, o capacitate de 31 de persoane. Pe lângă facilitățile de bază, pensiunea oferă și teren de joacă, grădină, parcare și restaurant propriu, în stil rustic.

Hohe Rinne Păltiniș Hotel & Spa

Situat în centrul istoric al Paltinisului, într-o zonă liniștită, la doar 30 km de Sibiu și 700 de metri de Pârtia de Schi, Hohe Rinne Păltiniș Hotel & Spa își așteaptă turiștii pe tot parcursul anului.

Clădirea datează din 1894, însă a fost complet renovată în 2012 și funcționează la capacitate maximă. Hotelul dispune de 88 de camere, dintre care 45 camere duble superioare cu balcon, 30 camere duble standard fără balcon, 8 apartamente superioare cu balcon și 5 apartamente standard fără balcon. Dintre acestea, există o cameră special amenajată pentru persoanele cu dizabilități. Toate camerele sunt prevăzute cu sistem de acces pe bază de cartele magnetice, WiFi gratuit, TV cu ecran plat, televiziune prin cablu, minibar, seif, grup sanitar cu duș.

Casa de vacanță Two Brothers Concept

Casa de vacanță Two Brothers se află la 30 km de Sibiu, în Păltiniș, la o  altitudine de 1350 m, la 3 km de Pârtia de Ski.

Casa dispune de 7 camere, 8 băi și are, în total, o capacitate de 24 de persoane. Pe lângă facilitățile de bază, oferă bucătărie complet utilată la care au acces turiștii pentru prepararea mâncării în sistem self-service, Wifi permanent, parcare proprie, 2 terase, încălzire centrală, apă caldă permanentă, grătar, ceaun, șezlonguri, Dvd player, cablu Tv, biciclete, grătar și ceaun. Cafeaua și ceaiul, respectiv lemne pentru foc / grătar sunt oferite din partea casei, pe toată durata sejurului.

Complex Turistic Alpina-Casi

Pensiunea Alpina se află la 100 m de pârtia de schi Arena Platos și oferă restaurant și parcare gratuită. Turiștii au la dispoziție un depozit gratuit pentru echipamente de schi, precum și saună, la un cost suplimentar, iar  Aeroportul Internațional Sibiu este situat la 18 km.

Complexul are 36 de camere cu băi proprii și are o capacitate totală de 96 de persoane. Oferă grădină, grătar, ceaun tenis de masă și jacuzzi.

Hotel Cindrel

Situat la 500 de metri de Pârtia de Schi Păltiniș, Hotel Cindrel dispune în total de 94 de locuri de cazare, astfel: 20 camere standard twin, 20 camere superior twin, 3 camere superior cu pat matrimonial și 4 apartamente cu pat matrimonial în dormitor și canapea extensibilă în living.

Fiecare camera dispune de aer condiționat, baie cu cabină de duș, baie cu cadă, LCD cu cablu TV, DVD player, minibar, seif și instalație de climatizare, uscător de păr, acces internet wireless, balcon/terasă.