Vrei sa faci scuba diving in vacanta de vara? Iata unde trebuie sa mergi!

UnderTheSea/Shutterstock.com

Scuba diving este una dintre cele mai iubite activitati acvatice. Fie ca vorbim de copii, adulti sau persoane trecute de prima tinerete, scuba diving-ul este o metoda ideala pentru a invata si descoperi lucruri noi. Scuba diving-ul implica scufundarea unei persoane intr-un costum special care are alaturi un tub cu oxigen. Toata operatiunea se face sub supravegherea unui instructor si in urma unui instructaj facut in prealabil. Scopul sesiunilor de scuba diving este acela de a observa flora si fauna marina, de a lua contact cu natura sub o alta forma si de a te relaxa.

Acum ca stim foarte clar ce implica o sesiune de scuba diving este timpul sa vedem unde putem sa practicam acest sport atat de indragit. Vestea buna este ca aproape oriunde ai merge la malul marii vei putea practica scuba diving. Totusi, nu toate locurile sunt atat de spectaculoase si merita incercate. Echipa Travelminit iti prezinta locurile in care merita sa faci scuba diving in vacanta de vara:

frank_peters/Shutterstock.com

Daca ai in plan o vacanta la malul Marii Negre si vrei sa faci o vizita orasului Constanta, nu ezita sa incerci si o sesiune de scuba diving. Peisajele marine din zona orasului sunt foarte interesante si te vor lasa fara cuvinte.

  • Insula Hvar, Croatia

xbrchx/Shutterstock.com

Coasta Dalmata este una dintre cele mai ofertante locatii din punct de vedere turistic. Printre sutele de hoteluri, restaurante si baruri, turistii au la dispozitie numeroase metode prin care se pot relaxa in vacanta. Una dintre cele mai cautate activitati este, desigur, scuba divingul. Insulele sunt majoritatea inconjurate de recifuri de corali si alge frumos colorate. Printre cele mai populare destinatii pentru scuba diving de pe coasta Dalmata se afla si insula Hvar, una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Croatia.

Danilovski/Shutterstock.com

Revenim pe plaiuri mioritice in cautarea unui loc linistit in care sa practicam scufundari in Marea Neagra si ne oprim fix la Vama Veche, locul celor mai tari petreceri pe plaja. Vama Veche este una dintre statiunile romanesti care s-au dezvoltat ametitor in ultimii ani. De la o statiune relativ pustie, cu foarte putine locuri de cazare, Vama Veche s-a transformat intr-una dintre cele mai atractive destinatii de vacanta pentru tinerii romani si nu numai. Ceea ce foarte putini stiu este ca Vama este un loc ideal pentru scuba diving. Data viitoare cand ajungi pe litoralul romanesc, asigura-te ca faci o vizita in Vama si aventureaza-te intr-o sesiune de scufundari.

  • Insula Brac, Croatia

Dreamer4787/Shutterstock.com

Croatia, asa cum spuneam si mai devreme, este una dintre cele mai cautate destinatii pentru vacanta de vara. Motivele pentru care romanii si alti europeni aleg sa isi petreaca sejurul aici sunt foarte simple: plajele sunt nisipoase si curate, localnicii sunt ospitalieri si mereu dornici sa te ajute, mancarea este delicioasa, iar valurile marii sunt linistite si azurii. Pe langa asta, Croatia este cunoscuta si ca un rai al practicantilor de sporturi nautice. Sunt o multime de locuri pe coasta Dalmata in care poti sa practici scufundari, insa poti sa le numeri pe degetele de la o mana pe cele care sunt cu adevarat spectaculoase. Printre cele spectaculoase se afla si insula Brac unde, daca vei decide sa iei parte la o sesiune de scufundari, vei putea sa vizitezi chiar si pesteri subacvatice.

  • Insula Bisevo, Croatia 

Rudy Favero/Shutterstock.com

Insula Bisevo este o mica bucata de pamant situata in apropiere de insula Vis. Bisevo este speciala din pricina unei pesteri spectaculoase denumite “Blue Grotto” in care se pot face tururi cu barca sau scufundari. Dupa cum iti poti imagina, peisajele de aici sunt incredibile, iar fauna si flora marina din acest loc sunt de vis.


Inca nu ti-ai gasit un loc de cazare? Il gasesti pe Travelminit!