10 imagini WOW de la Festivalul Spotlight, editia 2016

De multi ani ne-am dorit ca Bucurestiul sa devina un spatiu cultural, cu multe evenimente pentru turisti, o adevarata capitala europeana. Iata ca lucrurile incep usor, usor sa se miste si, cu fiecare an care trece, mai multe festivaluri apar. Muzica, teatru, film, arta stradala, statui vivante si, de ce nu, video-mapping si instalatii de lumina si proiectii, caci acestea au atras de curand mii de bucuresteni in centrul orasului, la Festivalul Spotlight.

Aflat la a doua editie, Festivalul Spotlight din Bucuresti a atras in 2016 peste 200.000 de oameni, dovedindu-se un adevarat succes. Festivalul a durat 4 zile, timp in care o importanta artera din centrul capitalei a fost inchisa, bucurestenii “recapatandu-si” orasul.

Principalele cladiri de pe Calea Victoriei au fost reinventate cu ajutorul luminilor arhitecturale sau a video-mappingului, printre acestea numarandu-se Cercul Militar National, Cladirea CEC, Muzeul de Istorie si Muzeul National de Arta.

Principalele atractii de la festivalul Spotlight:

Zoli Toth Project si britanicii de la Lords of Lightning au fost cei care au marcat deschiderea oficiala, iar una dintre cele mai de succes aparitii a fost video-mappingul celor de la Mindscape Studio.

Holograma de proportii uriase, realizata de artistii de la Aural Eye Visions Studio, a fost o alta instalatie care a surprins publicul. Proiectata pe cladirea BCR, pentru realizarea acesteia s-a folosit cel mai puternic proiector din tara.

Iata cele mai spectaculoase 10 imagini de la Festivalul Spotlight 2016:

Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (1) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (2) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (3) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (4) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (5) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (6) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (7) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (8) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (9) Festivalul Spotlight, foto Andrei Gindac (10)

*Sursa fotografii: Andrei Gindac