3 destinatii convenabile de weekend

oradea-foto-catalin-lazar

Catalin Lazar / Shutterstock.com

Ce inseamna o destinatie de weekend convenabila? O destinatie turistica este convenabila daca dispune de cat mai multe hoteluri foarte accesibile ca pret si cu un numar mare de evaluari pozitive. Travelminit iti sugereaza astazi 3 destinatii de weekend, doua dintre ele figurand in Top 10 pe 2017 al celor mai convenabile destinatii turistice la nivel european, realizat de site-ul Trivago.

Sibiu

Renumit pentru arhitectura sa bine conservata, Sibiul ocupa locul sase in clasamentul celor mai convenabile destinatii turistice din Europa, cu un indice de 96,88%; o camera dubla la un hotel din Sibiu costa, in medie, 220 de lei pe noapte.

Orasul din inima Transilvaniei este foarte pitoresc, cu influente germanice, fiind fondat de sasi in secolul XII. Faptul ca niciunul din cele doua razboaie mondiale nu i-a afectat cladirile, le ofera turistilor ocazia de a admira si astazi stradutele rustice pietruite si cladirile. In plus, orasul abunda pe tot parcursul anului de evenimente culturale, ceea ce-i ofera un aer tineresc si plin de viata. Nu intamplator, Sibiul a fost ales in 2007 Capitala Culturala Europeana.

Renovat in 2006, centrul istoric al orasului este una dintre cele mai frumoase atractii ale acestei destinatii turistice, Piata Mare fiind desemnata monument arhitectural UNESCO. Muzeul Brukenthal, construit in 1788 de baronul Samuel von Brukenthal, este perfect pentru pasionatii de arta si arhitectura. Palatul gazduieste o biblioteca si o galerie de arta recunoscuta la nivel international unde pot fi admirate doua tablouri ale pictorului Peter Paul Rubens si trei galerii de arta (europeana, romaneasca si contemporana). Nu trebuie sa ratati nici Turnul Sfatului, amplasat intre Piata Mare si Piata Mica. Ridicat in secolul XII, turnul a fost restaurat complet in perioada postbelica, astfel incat turistii sa poata urca pe scara interioara pana la ultimul nivel, de unde privelistea asupra intregului Sibiu si a muntilor Fagaras este extraordinara.

Pentru oferte de cazare in weekend la Sibiu, Travelminit iti pune la dispozitie o multime de hoteluri si pensiuni din care poti alege oricand ceea ce doresti.

Oradea

Al doilea oras romanesc inclus in premiera in topul celor mai convenabile destinatii turistice din Europa care merita vizitate in 2017 este Oradea, pozitionat pe locul sapte, cu un indice Best Value de 97,07%. Pretul mediu al unei nopti de cazare la un hotel din Oradea este de 193 de lei.

Mic dar fermecator, Oradea este un oras cochet si rafinat, cu un farmec aparte; o comoara ascunsa care asteapta sa fie descoperita. Este unul din putinele orase din Romania cu atat de multe cladiri istorice la un loc: Palatul Baroc, Sirul Canonicilor, Palatul Apollo, Palatul Klobusitzky, Chioscul Cafenelei Muller, Casa Poynar, Palatul Levay sunt doar cateva dintre minunatiile arhitectonice ale Oradei.

Dincolo de toate, Cetatea Oradea este principalul obiectiv turistic, pe care nu trebuie sa-l ratezi cand ajungi in zona. Inclusa pe lista monumentelor UNESCO, cladirea este desemnata drept cea mai bine pastrata cetate in stil renascentist italian din Europa Centrala. Renovata recent, fortareata construita de regele Ungariei Ladislau I in secolul XI este impresionanta: are o forma pentagonala, cu bastioane la colturi si un sant cu apa, in stil renascentist italian.
Vrei sa petreci un weekend convenabil la Oradea? Travelminit iti pune la dispozitie o multime de hoteluri si pensiuni din care poti alege oricand ceea ce doresti. Le gasesti aici.

Brasov

Desi nu se afla in primele zece destinatii convenabile din Europa, Brasovul ocupa locul 15 in acelasi clasament, cu un indice Best Value de 96,39%, pentru serviciile de calitate.

Aflat la poalele Tampei (din varful careia te poti bucura de o panorama deosebita asupra orasului), Brasovul te asteapta cu atractii turistice deosebit de frumoase si interesante.

Prima pe lista obiectivelor de vizitat este Piata Sfatului, cu celebra Biserica Neagra, cea mai mare biserica gotica din Romania. Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagra reprezinta inima orasului, fiind vizitata in fiecare an de aproape 100.000 de turisti romani si straini. Orga cu cele 4000 de tuburi este atat de impresionanta, incat se numara si in prezent printre cele mai mari orgi din Europa. In fiecare saptamana se organizeaza concerte de orga, asa ca te poti convinge singur de asta. Nu rata nici colectia de covoare vechi din Asia Mica, fabricate in secolele XVII-XVIII, considerate un adevarat tezaur al bisericii.

Pe Dealul Straja din Brasov este Turnul Alb, o alta atractie a orasului. Poti sa ajungi la el trecand prin dreptul Bastionului Graft. Construit in secolul XV din piatra si caramida, in forma de potcoava si inalt de aproape 20 de metri, Turnul Alb era locuit de breslasii cositori si aramari, avand insa si scop de observatie si aparare. Accesul in varf este foarte usor, iar privelistea care ti se deschide in fata ochilor te lasa fara cuvinte.
Iata aici 5 sugestii de cazare in Brasov de la Travelminit.