3 restaurante noi din Bucuresti pe care trebuie sa le vizitezi vara asta

Rawpixel.com/Shutterstock.com

Acum ca vara si-a intrat pe deplin in drepturi si ca atmosfera de vacanta se simte din ce in ce mai pregnant la fiecare pas, este momentul oportun pentru o mica escapada prin oras. Fie ca iti doresti sa iesi la o cina cu partenerul de viata sau la un pranz cu prietenii, in Bucuresti gasesti foarte multe optiuni din care poti alege.

Daca esti in cautarea unei unitati de cazare, intra aici!

Daca mai ai de asteptat pana la vacanta propriu-zisa, insa iti doresti sa “evadezi” din rutina, iti recomandam o vizita la unul dintre cele mai noi restaurante din Bucuresti:

1. Linea/Closer to the Moon

Dupa ce nebunia barurilor/restaurantelor rooftop a cuprins capitala anul trecut, ne-am asteptat ca anul acesta sa continue acest trend si nu ne-am inselat. Desi majoritatea localurilor functioneaza si pe timp de iarna, cele tip terasa, care nu au niciun acoperis, pot fi vizitate numai in sezonul cald, asa ca daca ai pus ochii pe un restaurant rooftop care nu este acoperit, nu rata nicio ocazie sa il vizitezi.

Se pare ca spatiu bucurestean este unul prielnic dezvoltarii si inca mai e loc pe piata de locuri noi si concepte inedite, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Unul dintre locurile pe care noi l-am descoperit de curand este rooftop-ul Linea/Closer to the Moon situat in inima capitalei, foarte aproape de Calea Victoriei.

Desi locatia in sine este spectaculoasa in orice moment al zilei, nimic nu se compara cu un apus vazut de deasupra Bucurestiului. Cerul trece de la un albastru clar, la nuante de portocaliu, roz si violet si se completeaza perfect cu peisajul din jur.

Adresa: Calea Victoriei nr.17, cu intrarea pe strada Lipscani

2. Sardin

Pe lista localurilor in care trebuie sa ajungi vara asta adaugam un restaurant cu aer mediteranean ce si-a gasit loc pe meleagurile mioritice.

Design-ul elegant, felurile de mancare rafinate si faptul ca restaurantul functioneaza cu bucataria deschisa (ceea ce presupune ca poti urmari procesul de preparare al mancarii) fac din acest restaurant un loc pe care sigur nu-l vei uita curand dupa ce ii vei face o vizita.

Preparatele pe care le poti servi aici sunt in principal pe baza de peste sau cu fructe de mare. Asadar, daca esti gurmand din fire si vrei sa testezi preparate noi, te invitam sa incerci macar unul din meniul restaurantului “Sardin”.

Adresa: Bulevardul Mircea Voda 39H

3. Octopus

Atunci cand vorbim de un local surprinzator avem in minte o imagine bine stabilita. Trebuie sa fie amplasat intr-o locatie excelenta, trebuie sa aiba un design unic si, bineinteles, trebuie sa aiba mancare buna.

Restaurantul Octopus isi propune sa indeplineasca toate cerintele de mai sus si sa devina locul tau favorit de iesit cu prietenii. Aflat in zona lacului Herastrau, Octopus aduce spiritul grecesc mai aproape de tine. Cu un design interesant, presatat pe ici colo cu elemente inedite, noul restaurant din Bucuresti te va surprinde inca de la prima vizita.

Printre preparatele de care te poti bucura la Octopus se numara cele pe baza de peste si cu fructe de mare, toate gatite in stil grecesc.

Adresa: Soseaua Nordului nr. 7-9


Cauti un loc de cazare in Romania? Viziteaza site-ul Travelminit si afla care sunt recomandarile noastre.