Timișoara este unul dintre cele mai mari orașe din România, un cunoscut centru comercial, universitar și cultural, iar zona Banatului, în general, este printre cele mai frumoase și pitorești regiuni ale țării. Aici sunt reprezentative castelele, peisajele zonelor rurale și multe alte locuri surprinzătoare pe care Travelminit ți le va prezenta.
Stațiunea Buziaș
Buziaș este cea mai renumită stațiune balneoclimaterică din vestul țării, izvoarele minerale ale acesteia funcționând și ajutând la tratarea vizitatorilor săi încă din 1811, atunci când calitățile apelor sale au fost recunoscute public. Aceste proprietăți sunt renumite pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare, a bolilor de nutriție sau a afecțiunilor aparatului respirator, printre altele. De asemenea, prestigioasa stațiune a fost vizitată în septembrie 1898 de împăratul Franz Iosif și moștenitorul tronului, prințul Franz Ferdinand, vizită în urma căreia apele au ajuns să fie recunoscute internațional și comparate cu cele ale stațiunii Neuheim din Germania. Având în vedere istoria de 200 de ani a acestei stațiuni ce a dobândit încrederea celor care i-au pășit pragul, Buziaș este cu siguranță o destinație unde te poți relaxa și însănătoși.
Castelul Karátsonyi din comuna Banloc
Castelul Karátsonyi din Banloc a fost construit în perioada în care zona făcea parte din Imperiul Habsburgic. Contele Karátsonyi, al cărui nume îl poartă, a cumpărat castelul în 1783, împreună cu domeniul format din terenuri agricole, păduri bogate în vânat și lacuri de pescuit. Construit pe un plan în formă de U, castelul din Banloc este o clădire de mari proporții, cu ziduri groase din cărămidă arsă, iar terenul din fața castelului păstrează tradiția secolului al XVIII-lea, cu spații florale deschise, amenajate în figuri geometrice. Aceste detalii oferă zonei o priveliște minunată ce merită văzută măcar o dată în viață.
Peștera Albastră din Pietroasa
Peștera Albastră din Pietroasa, denumită astfel datorită unei dominante cromatici (albastru de Pietroasa) se află situată în Munţii Poiana Rusca, în partea de est a judeţului Timiş, la o jumătate de oră de localitatea Pietroasa. Peştera este vizitată anual de mii de turişti pasionaţi de speologie şi de drumeţiile montane. Pentru vizitatori, peștera este ca o poartă către o lume fantastică ce conține nenumărate secrete, săpăturile arheologice scoțând până acum la iveală un depozit de cereale, ceramică neolitică şi chiar resturi scheletice ale ursului de peșteră.
Satul Charlottenburg
Satul Charlottenburg, cunoscut și sub numele de Șarlota sau Barița, se află în județul Timiș, la 45 de kilometri de Timișoara. Acesta a fost întemeiat de 32 de familii care au imigrat în Banat din nordul Italiei și sudul Germaniei. Contele Karl Ignaz Clary – Aldringen, care la acea vreme era președintele administrației Banatului, a dorit construirea unui sat circular, cu diametru interior de 210 metri, pentru apărarea moșiilor de animale sălbatice. Astăzi, localitatea este recunoscută drept singurul sat rotund din România, iar datorită formei sale deosebite a fost declarată monument istoric. Parcul de vânătoare, biserica romano-catolică a satului și duzii seculari ce se regăsesc în centrul localității sunt printre atracțiile ce se pot vizita și astăzi.
Dacă aceste destinații ți-au atras atenția și îți propui să faci o drumeție pentru a te bucura din plin de ceea ce au de oferit, intră pe www.traveminit.ro și descoperă bogățiile României.