5 locuri din județul Bacău care merită vizitate

Situat în regiunea Moldovei, în vecinătatea județelor Vrancea, Neamț, Vaslui, Harghita și Covasna, Bacău este un judet care are de oferit o mulțime de surprize turistice, fiind o destinație grozavă în care să-ți petreci weekendurile.

Iată 5 locuri pe care să le incluzi pe lista ta în cazul în care hotărăști să petreci câteva zile în județul Bacău.

Salina Târgu Ocna

 Găsindu-se pe Valea Trotușului, la 15 kilometri depărtare de orășelul Onești, Salina Târgu Ocna a avut parte de o dezvoltare masivă în ultimii ani, beneficiind de o bază de agrement modernă, locuri de joacă, terenuri de tenis, baschet, fotbal și desigur, de un centru cochet de recuperare și de relaxare. În salină se poate ajunge cu autobuzul aflat la o adâncime de circa 200 de metri.

Citește și: Turist în Timișoara: ce să vizitezi dacă ajungi prima dată aici

Palatul Știrbei din Dărmanești, județul Bacău

Palatul din localitatea Dărmănești a fost construit de către prințul Gheorghe Știrbei și Elisabeta Băleanu, la finele secolului XIX. Realizat din cărămidă pe o structura de 4 nivele, palatul este declarat monument istoric și face parte din Patrimoniul Cultural al țării, însă în ultimul timp a fost neglijat de către autoritati, astfel că, până în 2014, starea sa nu avea să fie tocmai bună. În anul 2014, însă, clădirea a fost achiziționată de către un om de afaceri, care a promis să-l renoveze și să îl transforme într-un hotel boutique, urmand ca în final să îl redea circuitului turistic.

De-a lungul timpului, clădirea palatului a fost folosită în mai multe scopuri, inclusiv ca sanatoriu pentru tratarea pacienților cu tuberculoză (1947-1977) și ca tabără pentru copii (din 1978).

Lacul Poiana Uzului

 Valea Uzului este probabil una dintre cele mai pitorești zone turistice din acest județ. Cu toate acestea, în trecut, existau probleme cu privire la accesul apei și al curentului electric. Drept urmare, oamenii din zonă au pus la cale construirea unui lac de acumulare, Lacul Poiana Uzului, care a devenit rapid o mare atracție turistica, inclusă în Rezervația Naturală Nemira. Apa lacului stă în umbra unui baraj imens de 80 de metri înălțime, întinzându-se pe o lungime de circa 5 kilometri. Extrem de important pentru satele din împrejurimi, cărora le oferă apă, Lacul Poiana Uzului este, de asemenea, o atracție turistică uluitoare, ce nu trebuie ratată într-o vizită în județul Bacău.

Casa Memorială George Bacovia

 Casa memorială a poetului George Bacovia este unul dintre obiectivele turistice de neratat din orașul Bacău. Locuind aici timp de 22 de ani alături de părinții săi, Bacovia a scris la o fereastră din această casă una dintre cele mai frumoase creații ale sale, “Note de Primavara”. Deschisă publicului larg din anul 1971, casa regretatului poet are expuse atât câteva dintre obiectele sale personale, cât și unele dintre cele mai importante manuscrise ale sale, printre care menționăm “Plumb”, “Comedii în fond” și “Scântei galbene”, precum și diferite cărți care au fost traduse în mai multe limbi străine.

Mânăstirea Casin

Situată în localitatea Casin, mânăstirea datează din anul 1655, când voievodul Gheorghe Ștefan a hotărât construirea sa pe locul în care se găsea înainte o așezare monahală. Cu un aspect impozant, lăcașul de cult din județul Bacau este înconjurat de un zid mare din piatra, ce creează impresia că aici se găsește, de fapt, o cetate fortificată. În timpul unui cutremur care a avut loc în 1805, biserica a fost serios afectată, fiind însă recondiționată ulterior de către stareții Ierotei și Isaia Tarigradeanu. Se spune că atunci când cei doi stareți au reabilitat mănăstirea, au acoperit locul de veci al Voievodului Gheorghe, ștergând, de asemenea, numele său de pe inscripția ctitorului, în așa fel încât să fie ei considerați adevărați ctitori.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.