5 locuri din Romania ce merita vizitate in 2019

Sursa foto: Photo NXT/Shutterstock.com

Fie ca esti sau nu o fire patriotica, trebuie sa admiti ca Romania are unele dintre cele mai frumoase peisaje din intreaga lume si merita mult mai multa atentie din punct de vedere turistic decat are in prezent. Si nu doar Delta Dunarii, manastirile din Bucovina, castelul Bran si Babele din Bucegi sunt obiective turistice care pot starni interesul si admiratia vizitatorilor. Exista multe alte locuri in tara noastra care arata incredibil, insa care sunt mai putin cunoscute si vizitate din diferite cauze, cum ar fi infrastructura precara si lipsa interesului autoritatilor.

Iata 5 dintre aceste locuri superbe, mai putin populare, pe care le are Romania:

  1. Canionul Sapte Scari. Situat in partea de vest a muntilor Piatra Mare, in judetul Brasov, Canionul Sapte Scari este un defileu format prin sapare in calcare jurasice, avand o lungime de 160 de metri si o inaltime de 948 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri. Este, pur si simplu, spectaculos! Numele defileului vine de la cele 7 cascade care s-au creat acolo in urma rupturilor de stanca. Cea mai inalta cascada masoara peste 35 de metri si isi croieste drumul in jos in jurul unor ziduri de piatra inalte de 50 de metri, formand o imagine realmente impresionanta! Defileul poate fi strabatut de turisti pe un traseu special construit.

Locuri de cazare in judetul Brasov gasesti aici!

  1. Ochiul Beiului. Situat intr-un loc minunat numit Gradina Edenului, undeva in Muntii Aninei, judetul Caras-Severin, Lacul Ochiul Beiului este intins pe o suprafata de aproape 20 de metri, iar adancimea sa maxima atinge 6 metri. Desi are dimensiuni neimpresionante, lacul este o adevarata bijuterie a naturii, uluindu-si vizitatorii cu nuantele sale intense de verde si azuriu, motiv pentru care a si fost poreclit “calimara cu cerneala din mijlocul padurii”. Mai mult decat atat, datorita originii sale carstice si faptului ca este alimentat in permanenta de un izvor, lacul nu ingheata niciodata, nici macar iarna, pastrandu-si nuantele fascinante pe tot parcursul anului.

Locuri de cazare in judetul Caras-Severin gasesti aici

  1. Morile de apa de la Rudaria. La umbra Muntilor Almajului, in zona montana a regiunii Banat, se gaseste o localitate denumita Rudaria, care gazduieste cel mai mare complex mulinologic din tot sudul Europei. Complexul este format din peste 22 de mori de apa, presarate pitoresc de-a lungul raului ce poarta acelasi nume. Desi morile de apa au fost consemnate in mod oficial abia in anul 1722, se spune ca acestea sunt utilizate inca din secolele II – III. Mai mult, morile sunt inca folosite de localnici, care si-au creat un program bine stabilit ce presupune ca fiecare moara sa fie folosit pentru macinarea cerealelor de 15-20 de familii, pe rand. Privelistea conturata de morile de apa este cu adevarat uluitoare, aducand aminte de locurile fantastice din basmele cu zmei si zane ale lui Petre Ispirescu.

Locuri de cazare in apropiere de Rudaria gasesti aici

  1. Gradina Zmeilor. Ramanand cu gandul la zmei, trebuie sa mentionam de o alta atractie naturala a Romaniei, mult prea putin cunoscuta, Gradina Zmeilor. Aceasta este o zona protejata de interes national, situata in judetul Salaj, ce contine un ansamblu de stanci cu forme ciudate, formate la baza dealului “Dumbrava”. Starnind curiozitatea si fascinatia localnicilor, stancile din Gradina Zmeilor au primit cate o porecla. Avem, asadar: Fata Catanii, Mosu, Acul Cleopatrei, Eva, Degetelul, Sfinxul, Zmeul si Zmeoaica, Calugarii, Soldatii, Cpitanul si Dorobantul.

Locuri de cazare in judetul Salaj gasesti aici

  1. Padurea Letea. Putini oameni stiu ca Romania gazduieste cea mai nordica padure subtropicala de pe continent. Este vorba despre Padurea Letea, care este, de asemenea, cea mai veche rezervatie naturala din tara. Aceasta este situata in judetul Tulcea, comuna C. A. Rosetti si se intinde pe o suprafata de circa 3000 de hectare, avand o vegetatie luxurianta, compusa in cea mai mare parte din tei, frasini, plopi, stejari brumarii si din stufaris in margini. Mai mult, padurea Letea adaposteste peste zece specii de orhidee, specii de pasari neobisnuite pentru tara noastra, precum prigoria, soimuletul de seara si vulturul codalb, dar si o populatie de peste 2500 de cai salbatici ce traiesc liberi prin tufarisul bogat al padurii, creand un spectacol de poveste.

Locuri de cazare in judetul Tulcea gasesti aici