5 păduri pe lângă București unde ne putem relaxa

Unde poate fi mai frumos spectacolul primăverii decât în pădure? După ce toate au hibernat în liniştea iernii, primăvara își face simțită prezența şi toate au început să înverzească şi să înflorească, vietăţile au început să mişune, iar cântecul păsărelelor se aude la tot pasul. Dacă te afli în București și îți dorești să faci o escapadă în liniștea pădurii, departe de toată agitaţia stresantă a oraşului, alternativele nu sunt limitate, iar noi ți-am pregătit o serie de recomandări de păduri pe lângă București unde te poți relaxa.

Pădurea Băneasa

Pădurea Băneasa este opțiunea perfectă pentru activități în aer liber atât singur, cât și alături de cei mici. Pe lângă plimbările în aer liber înconjurat de copaci verzi și ciripit de păsărele, dacă ai o bicicletă, atunci pădurea este locul perfect pentru tine! Drumul este în cea mai mare parte drept, dar pe ici pe colo dai și de câteva denivelări, asta ca să simți puțină dificultate și adrenalină. Aproape ca la munte!

O altă activitate pe care o poți realiza aici este joggingul. Nu-i de mirare că aici au loc anual fel de fel de competiții precum Băneasa Race sau Băneasa Forest Run.

Dacă ești în căutare de relaxare pură nu-i nicio problemă! În tot acest spațiu verde vei găsi numeroase locuri numai bune pentru picnic. Iar dacă ești însoțit de copii, ce mod mai frumos de a încheia o plimbare prin pădure decât cu o vizită la Grădina Zoologică?

Cum ajungi la Pădurea Băneasa? La intrarea în pădure se poate ajunge atât cu mijloacele de transport în comun, cât și cu mașină personală. Pentru cei care aleg prima varianta: liniile de autobuz care ajung la pădurea Băneasa sunt 148 și 301, iar pentru cei care aleg cea de-a două varianta: după ce depășiți complexul Băneasa, trebuie să virați pe a două stradă la dreapta.

Pădurea Cernica

Lacul și Pădurea Cernica alcătuiesc o zonă naturală (arie de protecție specială avifaunistică – sit SPA) situate la 14 kilometri de București.

Pădurea în sine este un loc potrivit pentru grătar, picnic, pescuit și relaxare în mijlocul naturii. Pe malul drept al lacului sunt amenajate terenuri sportive, un cabinet medical şi debarcader. Flora include stejari, salcii, frasini, ulmi şi plopi. În apele lacului trăiesc știuci, bibani, plătici, lini, somn, caras și alte specii de pești. Se poate pescui în zone special marcate. Fauna pădurii este diversă și include cerbi, căprioare, vulpi şi iepuri. În apropierea pădurii se află Mănăstirea Cernica, unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona și Extreme Park Cernica, un parc de aventură asemănător celui de la Comana.

Cum ajungi la Pădurea Cernica? Între București și Cernica există o distanță relativ mică, de 30 de kilometri, ce poate fi parcursă fie pe centură Capitalei, fie pe fostul drum spre mare.

Descoperă și 4 idei de petrecere a timpului în vacanța de Paște

Pădurea Comana

La circa 30 de kilometri de Bucureşti se află o adevărată oază pentru cei s-au săturat de agitaţia din oraş şi de zgomotul claxoanelor de pe bulevardele aglomerate. Parcul Natural Comana este situat în sudul României şi se află la o distanţă aproximativ egală între Giurgiu şi Bucureşti.

În parcul natural se găseşte Balta Comana, a treia zonă umedă din ţară după Balta Mică a Brăilei şi Delta Dunării, fiind a doua ca biodiversitate după Deltă. Aceasta s-a transformat de-a lungul vremii în casa a 141 de specii de păsări şi a 13 specii de peşti, dintre care două – ţigănuşul şi cleanul de Comana – se găsesc doar în această zonă.

Pădurea e plină de trasee de alergat, care pot fi la fel de bine trasee pentru biciclete sau pentru plimbare. Cei care ajung în Comana şi vor să se bucure de apă, se pot plimba cu barca şi pot admira frumuseţea naturii. Peisajele sunt cu adevărat frumoase şi par desprinsele din cărţile de basm. O altă atracţie este Mănăstirea Comana, ridicată în timpul lui Radu Şerban (1588), care a fost construită pe ruinele unei mănăstiri ctitorite de celebrul Vlad Ţepeş. Tot aici există şi un parc de aventură care curpinde patru trasee pentru copii şi trei trasee pentru adulţi, toate de dificultăţi progresive. 

Cum ajungi la Pădurea Comana? Din București până în Comana faci aproximativ 45 cu mașină personală. Pentru a ajunge la Comana trebuie să urmezi traseul DN5 – E70 – E85 și DN5 A.

Pădurea Mogoșoaia

Deși nu este la fel de cunoscută precum domeniul pe care se află și palatul cu același nume, pădurea Mogoșoaia este un loc splendid în care te poți încarcă cu energie. La final de săptămână acesta atrage în număr mare familiile care își petrec aici o zi în aer liber și liniște, la umbra copacilor maiestuoși. Pădurea Mogoșoaia este alternativă perfectă pentru locurile aglomerate din jurul Bucureștiului.

Cum ajungi la pădurea Mogoșoaia? Pădurea se găsește în Mogoșoaia, înainte de intrarea în Buftea și poate fi ușor accesată din șoseaua Chitila – Mogoșoaia.

Pădurea Snagov

Pădurea Snagov este o arie protejată de interes național din județul Ilfov, aflată pe teritoriul administrativ al comunei Snagov, cu numeroase specii importante de flora și fauna. Din păcate și ea scade că suprafață de la an la an, în urmă defrișărilor abuzive.

În zona se află și lacul Snagov, precum și  numeroase obiective turistice (mănăstiri și monumente istorice unele în ruină, altele funcționale), printre care Mănăstirea Snagov, una dintre cele mai frumoase și vechi mănăstiri ilfovene, monument istoric de artă feudală din Țară Românească, ctitorită de domnitorul Mircea cel Bătrân.

Cum ajungi la pădurea Snagov? Șoferii vor urmă șoseaua națională București – Ploiești (DN1 – E60) până la kilometrul 35, apoi vor face dreapta aproximativ 4,5 km pe drumul DC2 (drum asfaltat). Se trece prin Vlădiceasca, Ciofliceni, Ghermanesti și apoi se ajunge în Snagov.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.