Ce poti vedea in zona Snagov?

Sursa foto: Ionut Petrea/Shutterstock.com

Daca iti doresti o zi plina de activitati, insa nu vrei sa te indepartezi foarte mult de Bucuresti, una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai la dispozitie este Snagovul. Situata la doar 25 de km de capitala, comuna Snagov este o adevarata oaza plina de verdeata, in care te poti relaxa, poi descoperi o flora si o fauna deosebit de frumoase si te poti bucura de numeroase activitati, care mai de care mai interesante.

Care sunt principalele obiective pe care sa le vezi in Snagov?

Lacul Snagov. Este al doilea cel mai mare lac din Romania si cel mai adanc din Campia Romana. Nu dimensiunile sale sunt impresionante, insa, ci faptul ca face parte din fosta mare Sarmatica, din care au ramas drept dovezi doar Marea Neagra, Lacul Balaton si acest lac Snagov.

Daca ajungi pe acest lac poti face o multime de lucruri interesante: te poti plimba cu vaporasul, poti pescui sau poti sa faci tot felul de activitati acvatice. In ultimii ani au aparut o multime de servicii in acest sens, motiv pentru care vei gasi caiace de inchiriat sau diverse vehicule cu care te poti distra de-a lugnul celor 16 km ai lacului.

Manastirea Snagov. Este o manastire deosebit de frumoasa care a fost ridicata intre 1517 si 1521. Desi i se mai spune si ” Manastirea Vlad Tepes “, nu are nicio legatura cu domnitorul. Aceasta a fost ridicata de Neagoe Basarab in stil bizantin, cu o serie de influente grecesti. Manastirea a fost gazda catorva momente istorice deosebit de importante. Spre exemplu, aici a existat prima tiparnita din Muntenia in 1643.

De-a lungul timpului, cladirea manastirii a fost inclusiv inchisoare.

Palatul Snagov.  Este o alta cladire cu care Snagovul se mandreste. Aceasta a fost construita in anii 1930 de catre Henrieta Delavrancea Gibory si se afla pe malul Lacului cu acelasi nume. Din pacate, Palatul a suferit modificari importante la inceputul anilor ’70, atunci cand Nicolae Ceausescu a dorit sa il mareasca pentru a-l transforma in loc de intalnire cu consiliul de ministri.

Chiar si asa, Palatul este un obiectiv de neratat.

Padurea Snagov. Daca Lacul Snagov dateaza de 2,5 milioane de ani, Padurea Snagov se trage din vechii codri ai Vlasiei. Pentru turistii care sunt in cautarea unei zone verzi si frumoase, aceasta padure este un adevarat parc natural, care se intinde pe 1470 de hectare. Daca iti plac drumetiile, iti place sa pedalezi prin padure sau pur si simplu sa admiri natura, este locul perfect unde o poti face.

In aceasta padure vei descoperi stejari si frasini inalti de peste 30 de metri, aluni, soc, ghiocei, branduse sau brebenei. IN ceea ce priveste fauna, exista o multime de caprioare, cerbi, fazani sau pisici salbatice care isi traiesc viata in imensitatea de verde a Snagovului.

O zi in Snagov poate sa fie suficienta pentru a vedea toate aceste obiective. Daca vrei sa te si relaxezi insa, iti recomandam sa te cazezi intr-una dintre unitatile de cazare ale locului si sa te bucuri din plin de natura. Cateva optiuni foarte bune de cazare gasesti aici! Dupa cateva zile petrecute in Snagov te vei intoarce acasa cu mult mai multa forta de munca si cu un aer mult mai optimist.