5 sugestii de cazare in Voineasa si imprejurimi

Hotel Zan, VoineasaPentru o minivacanta pitoreasca, intr-un colt romanesc “uitat de lume”, ai putea alege statiunea Voineasa din nordul judetului Valcea. Nu e mai departe de 70km de Ramnicu Valcea, la poalele Muntilor Lotrului. Valea Voinesita iti ofera o panorama superba si aer curat ozonificat. In plus, in imprejurimile statiunii exista cateva atractii turistice interesante pe care poti sa le vizitezi cu aceasta ocazie: Lacul si barajul Vidra, Obarsia Lotrului sau Ciunget si poti, bineinteles, sa faci o plimbare pe soseaua Transalpina. Daca esti amator, din Voineasa poti urma cateva trasee de drumetie, catre Cataractele Lotrului, Dalmele sau Chica Lupului. Ce mai poti face in zona? Mountain biking, enduro, ski sau catarare.

Pentru sugestii de cazare, Travelminit te invita sa urmaresti ofertele selectate mai jos, insa ai grija! O vorba veche din batrani spune ca “cel ce bea apa din Lotru, ramane aici cu totul”. Daca te vei indragosti de Valea Lotrului si nu vei mai dori sa pleci, sa nu spui ca nu te-am avertizat.

Hotel ZAN****, Voineasa

Pentru o vacanta in conditii privilegiate, hotelul ZAN reprezinta alegerea ideala. Amplasat pe malul raului Lotru, la poalele muntelui, hotelul aflat la o altitudine de 650m beneficiaza de o panorama superba, departe de poluarea si zgomotul orasului, cu privelisti incantatoare spre muntii din imprejurimi si spre apa Lotrului. Stilul rafinat si elegant in care a fost amenajat complexul turistic ofera cadrul perfect pentru cateva zile de relaxare in mijlocul naturii.

Cele 20 de camere dispuse pe trei nivele au dotari moderne, din care nu lipsesc televizorul LCD, internetul WiFi si aerul conditionat. Hotelul dispune de un restaurant cu terasa, care serveste preparate clasice dupa o reteta personala á la Zan si un centru Spa cu optiuni variate: sauna umeda si uscata, piscina, jacuzzi, solar sau masaj.

Daca esti pasionat de sport, e bine sa stii ca la Zan vei gasi o sala de fitness complet utilata, dar si un teren de fotbal cu nocturna.
Tarif*: 260 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Bella Venere, Voineasa

Amplasata pe malul raului Voinesita, pensiunea Bella Venere ofera oaspetilor sai cazare de 3* intr-o zona foarte linistita de la poalele muntilor Lotrului. Pensiunea dispune de 7 camere cu baie proprie (cadita de dus) si balcon, TV cu programe satelit, internet WiFi gratuit. Oaspetii au la dispozitie o mica sala de fitness, gratar in curte, terasa, restaurant si parcare privata.
Tarif*: 80 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Fantanita Haiducului, Ciungetu

La numai 4km distanta de statiunea Voineasa, in satul Ciungetu, se afla Pensiunea Fantanita Haiducului, amplasata intr-un cadru minunat – pe coasta muntelui, la o altitudine de 1250m. Unitatea ofera oaspetilor 7 camere duble si triple, 2 apartamente si o mansarda spatioasa, frumos amenajata. Toate spatiile de cazare au baie proprie cu dus, incalzire centrala si aer conditionat, TV cu program prin cablu. Terasa mobilata, cu vedere directa spre peisajul magnific care inconjoara pensiunea, este perfecta pentru o dupa-amiaza linistita alaturi de o cafea aromata sau un ceai savuros. De asemenea, exista o sala de mese si un salon rustic, decorat in stil traditional, parcare cu o capacitate de 30 de locuri, spatiu de joaca pentru copii.
Tarif: 100 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Valahia, Brezoi

Complexul turistic Valahia este amplasat pe malul stang al Lotrului, la 10km de comuna Brezoi si 19km de statiunea Voineasa. Daca iti doresti un paradis in mijlocul naturii, in care sa uiti de grijile cotidiene si sa te bucuri de frumusetea acestei zone, atunci ai nimerit in locul potrivit. Odata ajuns la pensiunea Valahia, te vei putea bucura de un adevarat colt de rai cu 15.000 mp de curte plina de vegetatie diversa prin care curge linistit paraul Vizuinilor. Si tot acolo vei descoperi cascade, lacuri cu pesti, poduri suspendate, pasari si animale exotice. In toata aceasta gradina frumos amenajat exista un spatiu de joaca pentru copii, teren de sport, jacuzzi si piscina. Daca la toate acestea adaugam linistea, aerul proaspat de munte, surprizele culinare oferite de proprietari, cu preparate specifice zonei si vanatoresti, vei intelege de ce am considerat aceasta locatie un adevarat paradis. Pensiunea ofera 32 de spatii de cazare pentru toate gusturile: camere duble si triple, precum si un apartament cu 2 camere.
Tarif: 186 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Ciobanelu, Malaia

In mijlocul unui peisaj de poveste situat intre muntii Capatanii, Latoritei si masivul Parang, pe malul riului Latorita, se afla Pensiunea Ciobanelu din localitatea Malaia. De la ea si pana la statiunea Voineasa nu sunt decat 5km. Pensiunea dispune de 48 locuri de cazare, loc de joaca pentru copii, balansoare, teren de fotbal, tenis de masa, livada, ponton la rau si o curte generoasa de 5000mp.

Oaspetii au la dispozitie o bucatarie complet utilata, gratar in curte si sala de mese pentru 60 de persoane. La cerere, proprietarii pensiunii pot pregati o masa cu produse bio realizate in gospodaria proprie (lapte, legume din solar, branza, carne etc).
Tarif: 120 de lei/noapte camera dubla (fara mic dejun)

Nota*: tarifele sunt valabile pentru weekendul 27 – 28 februarie 2016