Incarca-ti bateriile in Voineasa, unul dintre cele mai frumoase tablouri montane din judetul Valcea

Sursa foto: mandriloiu/Shutterstock.com

Daca vrei cateva zile de relaxare intr-un cadru desprins din povesti, plin de verdeata si de oameni primitori, Voineasa este locul ideal. Departe de agitatia marilor orase, insa totusi destul de accesibila, statiunea situata pe valaea Lotrului, la poalele muntilor din care izvoraste raul si care i-au dat numele, reuseste sa dea o alta definitie termenului de relaxare.

Ce poti face in Voineasa?

Poti face foarte multe activitati strans legate de natura:

  • Poti pescui pastrav in raurile care brazdeaza, pe ici pe colo, muntii Lotrului;
  • Poti sa apelezi la bazele de tratament destinate surmenajului fizic si intelectual, dar si afectiunile aparatului locomotor, Voineasa fiind o destinatie recunoscuta pentru capacitatea de a contribui la vindecare;
  • Poti schia. Daca ajungi in Voineasa in perioada iernii vi descoperi o statiune montana incredibila. S-ar putea spune ca este cea mai frumoasa statiune montana din Romania, in conditiile in care partie pare sa se pravaleasca in apele barajului Vidra.
  • Poti merge in drumetii. Aproape in orice anotimp te poti bucura de padurile de brad, molid si fag sau de peisajele montane impresionante ce se dezvaluie sub tine, pe masura ce urci catre crestele muntilor;
  • Poti sa te plimbi cu vaporasul pe Vidra.
  • Poti pur si simplu sa te relaxezi. Daca alegi un hotel sau o pensiune care sa iti ofere acces la un peisaj frumos, ceea ce nu este greu de facut, tot ceea  ce ai de facut este sa stai si sa lasi statiunea sa te rasfete cu aerul sau curat si cu peisajele deosebite. TravelMinit are cateva recomandari de pensiuni unde poti merge la sigur!

Care este istoricul statiunii Voineasa?

Localitatea Voineasa este atestata inca de la 1 august 1496, fiind prima asezare de pe Valea Lotrului.Istoria merge mult mai departe, insa, aici gasindu-se o multime de vestigii ce dateaza din a doua parte a epocii fierului.

De-a lungul timpului, localitatea s-a remarcat prin mai multe lucruri:

  • A fost locul in care s-a construit prima fabrica de cherestea de pe Valea Lotrului si a doua din Romania;
  • A contribuit cu extrem de mult lemn in Razboiul de Independenta din 1877 – 1878 pentru a se construi podul peste Dunare, peste care trebuiau sa treaca trupele romane;
  • A fost un adevarat teatru de razboi in Primul Razboi Mondial.

Astazi insa, istoria agitata este lasata in trecut, prezentul fiind unul al relaxarii si al tratamentelor.

Cum este vremea in Voineasa?

Fiind situata la poalele muntilor si inconjurata de paduri de brad, fac si molid, statiunea reuseste sa ofere un climat foarte placut pe tot parcursul anului. Chiar pe timp de iarna este ferita de curenti, vant sau ger extrem.

De fapt, climatul tonic-excitant, cu aer curat, fara praf si fara alergeni, este cel care transforma aceasta statiune intr-o destinatie ideala pentru vindecarea diverselor boli. Aerul este bogat in aerosoli ionizati si ozonizati si te va convinge sa te intorci ori de cate ori vrei sa te simti bine.