Valea Lotrului: 3 atracții de neratat

Ce spui de o vacanță cu priveliști pitorești, aer curat, păduri dese și momente de neuitat? Sună bine? În acest caz suntem siguri că un sejur în Valea Lotrului este exact ceea ce ai nevoie vara aceasta. Tocmai de aceea, am alcătuit o listă cu 3 atracții pe care să le vizitezi în următoarea ta escapadă și câteva activități pe care le poți desfășura aici. Să începem!

Valea Lotrului se află chiar în inima României, la confluența râurilor Lotru și Olt, din Munții Lotrului, și poate fi accesată urmând drumul E81, care conectează orașele Sibiu și Râmnicu Vâlcea. Peisajul spectaculos al râului care străbate munții a fost adesea asemănat cu priveliști pe care le mai întâlnești doar în Elveția și este o mărturie a măiestriei naturii bogate de la noi din țară. Turiștii care aleg să petreacă un sejur aici au la dispoziție o mulțime de activități prin care pot explora împrejurimile precum parcurgerea de trasee montane, hiking, trekking, mountain biking, alpinism, vizitarea rezervaților naturale și a zonelor rurale. Iată câteva atracții care nu trebuie să îți scape. 

Citește și: Stațiunea Văliug: descoperă una dintre comorile Banatului

Lacul și barajul Vidra

Lacul de acumulare și barajul Vidra se găsesc pe cursul râului Lotru din munții Căpățâni, la 30 de kilometri distanță de stațiunea Voineasa. Barajul care formează lacul de 9 kilometri a fost construit între anii 1966 – 1973 și are o înălțime de 120 metri. Lacul Vidra este unul dintre cele mai lacuri de acest tip din România, alimentând Hidrocentrala Ciunget, a doua ca mărime din țară. Pe lângă utilitatea lor tehnică, cele două oferă peisaje spectaculoase și multe opțiuni de agrement, cum ar fi pescuitul, canotajul, plimbările cu barca, relaxarea la plajă și înotul.

Lacul Petrimanu

Lacul Petrimaru este situat la altitudinea de 1130 de metri în Munții Latoriței și a fost a fost creat în anul 1977 ca un lac de acumulare suplimentar, cu scopul de a îmbogăți resursele de apă ale Lacului Vidra. Turiștii sunt fascinați de caracterul sălbatic al zonei, care adăpostește o mare varietate de specii de plante și animale, cum ar fi ursul brun, capra neagră, mistrețul și cerbul. Cât timp ești acolo, te poți bucura de liniște și pace în timp ce savurezi tabloul de poveste alcătuit din munții înalți, acoperiți de păduri de foioase și vegetație bogată. Este o destinație perfectă pentru picnic, camping și drumeții. Îți propunem să vizitezi Cheile Olteţului, Piatra Feței, Peștera Muierii, Peștera Polovragi, Cascada Apa Spânzurată și Cascada Moara Dracilor.

Cheile Latoriței

Cheile și defileele Latoriței constituie un monument natural inedit, format de râul Latorița în munții cu același nume. Îți recomandăm să explorezi împrejurimile pornind într-o drumeție, căci ai o mulțime de variante de trasee și poteci accesibile. Printre acestea se numără traseul Cheile Latoriței – Păstrăvăria Berislăvești care îți va oferi o priveliște inedită asupra defileului și a cascadei Berislăvești. Piatra Feței, Pestera Muierii și Peștera Polovragi sunt doar câteva alte atracții care nu trebuie să lipsească din planurile tale de călătorie.


Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.