6 unități de cazare în Vatra Dornei sub 100 lei/camera/persoană

Sursa foto: Iulius Agency/Shutterstock.com

Stațiunea Vatra Dornei, cunoscută sub numele de „Perla Bucovinei”, este situată la o altitudine de 802 m în Depresiunea Dornei, la 112 km de Suceava. Este o stațiune turistică foarte căutată datorită apelor termale, peisajului, climatului și facilităților de schi și diferitelor tipuri de turism: activ, cultural, rural și spa.

Turiștii vin în Vatra Dornei pentru a-și trata afecțiunile cardiovasculare și reumatismul, pentru a se odihni, a practica sporturi de iarnă sau doar pentru a se distra. Peisajul spectaculos permite, de asemenea, numeroase activități de agrement – plimbări, călărie, rafting pe râu și vizite la mănăstirile din Bucovina și Maramureș.

Vatra Dornei este cunoscută și ca stațiune pentru sporturi de iarnă, cu numeroasele sale pârtii și teleschiuri. Dealul Negru (1.300 m altitudine) și Dealul Runc au piste și pârtii pentru sporturile de iarnă. De la Vatra Dornei sunt trasee către Muntele Giumalău și spre Muntele Suhard.

Raftingul este, de asemenea, foarte popular. Se organizează pe râul Bistrița, care este clasat la dificultatea de gradul 3. Cea mai bună lungime pentru o expediție în primăvară și toamnă este de 12 km. Alpinismul poate fi practicat în Munții Rarău, unde turiștii pot merge și la schi în timpul iernii. Competițiile de biciclete sunt organizate primăvara și toamna.

Dacă vrei să îți planifici o vacanță în Vatra Dornei, iată 6 propuneri de cazare:

Casa Maria

Casa Maria are o grădină și este situată într-o zonă rezidențială din Vatra Dornei. Toate camerele au baie privată și TV cu ecran plat cu canale prin cablu. De asemenea, proprietatea are Wi-Fi gratuit, terasă și parcare privată gratuită, iar camerele au zonă de relaxare.

Orașul Câmpulung Moldovenesc se află la 44 km de proprietate. Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/cameră.

Pensiunea Lăcrămioara

Pensiunea Lacramioara este situată in Vatra Dornei la ieșire spre Bistrița, la aproximativ 15-20 de minute de mers pe jos către centrul orașului și la 15 minute de pârtiile de schi. Unitatea de cazare oferă camere cu o bucătărie comună și facilități de grătar. Toate camerele pensiunii sunt dotate cu TV cu ecran plat. Camerele au baie privată, iar unele camere au balcon.

De asemenea, în grădină există un foișor și un leagăn pentru copii. Pensiunea este situată intr-o zonă retrasă. Prețul unei nopți de cazare pornește de la 80 de lei/noapte.

Pensiunea Flori de Câmp

Pensiunea este situată în orașul Vatra Dornei într-o curte de 10.000 mp la circa 1,7 km de centrul stațiunii și pârtia de ski, la șoseaua națională ce leagă Vatra Dornei de orașul Piatra Neamț. Aici vei avea tot confortul necesar pentru o binemeritată relaxare. 

Este o locație liniștită, fiind departe de zgomotul citadin, dar suficient de aproape de orice punct de interes din oraș. La tot pasul vei simți aerul tradițional, oferit de omniprezența lemnului folosit la această construcție.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/cameră

Vila Casa Emilia

Casa Emilia este situată în Vatra Dornei, la ieșire spre Bistrița, la aproximativ 15-20 de minute de centrul orașului și/sau pârtia de schi, parc, telescaun. Unitatea de cazare îți stă la dispoziție cu 12 camere, situate într-o singura clădire, dotate fiecare cu baie proprie, tv, apă caldă, căldură.

La parter există amenajată o bucătărie dotată cu veselă, aragaz, cuptor cu microunde, frigider și cafetieră pentru clienți. La cererea clienților, gazdele pot pune la dispoziție un grătar. Se acceptă și animale de companie. Cafeaua și ceaiul sunt din partea casei.

Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/cameră

Pensiunea Antonia

Situată în Vatra Dornei, la 1 km de pârtiile de schi, Pensiunea Antonia oferă camere cu acces la o bucătărie comună și grădină cu facilități de grătar. Oaspeții beneficiază de Wi-Fi gratuit. Toate camerele au TV, zonă de relaxare și baie privată.

Centrul orașului Vatra Dornei se află la 2 km de Pensiunea Antonia, iar cele mai apropiate pub-uri și restaurante se găsesc la 300 de metri. Zona reprezintă un punct de plecare ideal pentru drumeții în împrejurimi, iar oaspeții se pot bucura de rafting pe râul Dorna din apropiere. Prețul unei nopți de cazare pornește de la 100 de lei/cameră.

Pensiunea Maximiliyanis Sport

Pensiunea Maximiliyanis Sport Vatra Dornei oferă camere mobilate cu gust, pentru cei care caută un loc de relaxare în Vatra Dornei. Unitatea de cazare este situată la 10-15 minute de pârtiile Veverița și Dealul Negru.

Parcarea este gratuită pentru oaspeții pensiunii. De asemenea, la pensiune există conexiune Wi-Fi gratuită. Pentru copii există un loc de joacă special amenajat, iar pensiunea este ideală pentru cei pasionați de sport, având o bază sportivă ultramodernă, cu teren de tenis și de fotbal, vestiare și saună.